"Tonen dat we tot de Belgische voetbaltop behoren"

"Tonen dat we tot de Belgische voetbaltop behoren"

Speeldag 5 - Croky Cup - 01-05-2019 om 14:30 u

Eindelijk is het zover, de wedstrijd waar iedereen sinds januari naar uitkijkt. In wat voor beide clubs hun vijfde bekerfinale is, strijden KV Mechelen en KAA Gent morgen om 14u30 om winst in de Croky Cup. Jess Thorup en Nana Asare blikten vooruit op de persconferentie voor de training in het Koning Boudewijnstadion. Thorup: "We zijn allemaal ontgoocheld over de resultaten in PO1. We kwamen de competitie in met veel vertrouwen maar we toonden tot nu toe niet wat we zelf wilden tonen. Nu is het moment om te tonen dat we wel degelijk tot de Belgische voetbaltop horen."

Geen Chakvetadze

Wie er niet zal bij zijn morgen is de Georgische baltovenaar Giorgi Chakvetadze. Thorup: "Sinds de stage in Spanje doen we er alles aan om Giorgi klaar te stomen voor belangrijke matchen als deze. We hebben hem laten starten tegen Anderlecht om hem minuten te laten maken, maar toen blesseerde hij zich opnieuw aan dezelfde knie. Spijtig genoeg zwaarder dan we eerst dachten. Hij raakt niet klaar en zal morgen niet spelen."

Nana Asare

Dat de finale wordt gespeeld tegen de ploeg waar het voor kapitein Nana Asare allemaal begon, maakt het voor hem allemaal net dat tikkeltje specialer: "Voor mij is dit meer dan een gewone match. In 2009 verloor ik met Mechelen hier tegen Genk en kregen we niet wat we verdienden. Nu ga ik er alles aan doen om als winnaar uit de strijd te komen." 

"We zijn supergemotiveerd. Dit is een unieke kans op rechtstreeks Europees voetbal. One game, one chance and the winner takes it all." - Nana Asare

Thorup: "The cup is something special"