Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen (MD1 Europe Play-Offs)

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen (MD1 Europe Play-Offs)

Speeldag 1 - Europe Play-Offs - 02-05-2021 om 16:00 u

De Europe play-offs gaan van start. De prijs voor de winnaar? Een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Op zondag 2 mei starten we thuis tegen KV Mechelen. Hein Vanhaezebrouck en Sinan Bolat blikken vooruit op het eerste treffen van de play-offs.

Vanhaezebrouck: "We leven er al langer naar toe dan deze week. We hoopten de Champions play-offs te halen maar moeten tevreden zijn met de Europe play-offs. De laatste weken halen we een beter niveau maar daarvoor konden we nooit de sprong maken om de rest bij te benen, dus we zitten op onze plaats." 

De week zonder wedstrijd verliep niet zoals gepland. "Na Waregem hebben we wat rust ingelast, maar we werden ook opgeschrikt door covid in de omkadering. Gelukkig konden we al snel ons gewoon ritme hervatten. We hebben er dan ook een goede voorbereidingsweek op zitten."

Andere challenge

De grote zege tegen Zulte Waregem zorgde voor vertrouwen: "Zeker, maar je moet het ook kaderen. Men spreekt over een wereldprestatie, maar het zat ons ook mee tegen Zulte Waregem, net zoals tegen Charleroi. We konden in die matchen ook achter gestaan hebben. Onze tegenstanders in de Play-offs zullen van een ander kaliber zijn." 

"Het zullen heel andere wedstrijden zijn. Er gaat niemand met 2-7 winnen want onze onderlinge confrontaties in de competitie eindigden meestal met slechts 1 goal verschil. Zelf ben ik ook benieuwd om te zien wat wij tegen die drie teams kunnen neerzetten. We zullen na de play-offs dan zien of onze wereldprestatie tegen Zulte Waregem iets waard was." 

Favoriet?

Het worden spannende play-offs. Zoveel is zeker. Vanhaezebrouck: "Het zijn vier ploegen die er vol voor zullen gaan. We staan allemaal op slechts enkele punten van elkaar.  KV Oostende heeft een licht voordeel doordat het iets meer punten telt. Standard won dan weer de meeste punten in de onderlinge duels. Spannend wordt het dus zeker. Ik zie vier favorieten."

Sinan Bolat

Na een moeilijke seizoensstart zit Sinan Bolat terug op zijn niveau: "Ik kwam hier later aan en heb de voorbereiding gemist. Dat merkte ik wel, maar ik vind dat ik tevreden mag zijn over mijn laatste wedstrijden. Het doet dan ook deugd dat we het ticket voor de play-offs nog net op tijd wisten te veroveren. Ik schat onze kansen ook hoog in. We moeten ambitieus zijn en gaan voor het hoogst haalbare, maar dat zullen de andere 3 teams ook zeggen. Ik denk dat de fans mooie wedstrijden te wachten staan."

Men spreekt vaak over de 'mindere' play-offs. Zie jij dat ook zo? "Nee, helemaal niet. Onze ambitie blijft hetzelfde: dat Europees ticket halen. De winnaar van de Europe play-offs heeft dat ticket beet. We gaan voor niets minder. Wij spelers beseffen maar al te goed dat nu het moment is om met de voeten te spreken. Zeker na het huidige seizoen."