Europe Play-Offs - Speeldag 1

Zondag 02-05-2021 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 YR KV Mechelen YR KV Mechelen

Bij de start van de Europe Play-Offs namen de Buffalo's het in eigen huis op tegen Mechelen. Vanhaezebrouck behield het vertrouwen in het elftal dat Zulte Waregem met 2-7 van de mat veegde op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Tissoudali vergezelde dus opnieuw Yaremchuk voorin, met Bezus en Odjidja achter zich.

De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde, waarbij het enige tijd wachten was op doelgevaar. Tissoudali, Bezus en Odjidja probeerden het wel van buiten de zestien, maar werden telkens afgeblokt. Odjidja kreeg een mooie schietkans op aangeven van Tissoudali, maar besloot over. Een minuutje later kreeg Gent het deksel op de neus, toen een schot van storm afweek op Ngadeu en zo Bolat verraste in de linkerhoek (0-1).

De Buffalo's waren even van slag en de bezoekers profiteerden optimaal. Storm snelde de linkerflank en zette strak voor naar Druijf, die aan de tweede paal afwerkte (0-2). Een mokerslag voor Gent, dat via Bezus wel de aansluitingstreffer probeerde te forceren, maar Thoelen redde knap op een harde pegel van de Oekraïner.

Gent had dus veel werk voor de boeg en kwam messcherp uit de kleedkamer. In de eerste minuut na rust werd Yaremchuk gelanceerd door Tissoudali en hij schoot gekruist in de hoek raak (1-2). Amper drie minuten later stond de stand zelfs terug in evenwicht. Odjidja kwam alleen voor doel na een knappe één-twee met Bezus en wist ook Thoelen te verschalken (2-2).

De Buffalo's wilden meer en duwden door. De grootste kans was voor Tissoudali, die door Yaremchuk vrij voor doel werd gezet, maar hij besloot rakelings naast. Ook Mechelen kon nog dreigen via Schoofs. Eerst dwong hij Bolat tot een knappe redding met een harde pegel, vlak daarna was Bolat opnieuw paraat om een vrije trap van diezelfde Schoofs uit zijn doel te houden.

In de slotfase probeerde Gent nog het laken naar zich toe te trekken, maar de zuiverheid ontbrak om nog tot echt uitgespeelde kansen te komen. Yaremchuk probeerde het wel nog met een schot naar de rechterhoek, maar Thoelen liet zich niet meer verschalken. Beide ploegen bleven uiteindelijk met één punt en gemengde gevoelens zitten.