Europe Play-Offs - Speeldag 1

Sunday 02-05-2021 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 2 YR KV Mechelen YR KV Mechelen
“Ik kan niet tevreden zijn met tien sterke minuten na rust.”

Hein Vanhaezebrouck

"We verliezen vandaag twee punten, al zal Mechelen dat ook zeggen"

Vadis Odjidja

Een wedstrijd met twee gezichten voor de Buffalo’s, dat zag ook kapitein Vadis Odjidja: “Je kan veel zeggen over die eerste helft, maar die was allesbehalve goed. We focusten teveel op het spel van Mechelen in plaats van op onze intenties. Dat wisten we gelukkig recht te zetten na rust, maar de druk lieten we te snel los. Mede daardoor viel de derde goal spijtig genoeg niet, jammer.”

“Als we bal hadden, vonden we ook moeilijker de juiste oplossing. We speelden niet vloeiend genoeg en in balverlies hadden we het dan weer lastig met de posities.”

“We verliezen vandaag twee punten, al zal Mechelen dat ook zeggen. We kunnen elk een helft op onze naam schrijven. Zij de eerste, wij de tweede. Wij hadden misschien wel de grootste kans op de overwinning met Tarik Tissoudali. Jammer dat die er niet in ging. Tarik heeft al heel wat kansen benut en heeft al veel moeilijkere goals gemaakt. Aan vertrouwen ligt het niet bij hem, dit was gewoon pech. Hij leeft voor de sport & het team, dus dit zal even nazinderen bij hem. Maar hij gaat het team nog helpen, dat weet ik zeker. Dat we hier niet winnen ligt aan de hele groep, niet aan één speler.”

"Onze tweede helft was scherper, kansrijker en gevaarlijker"

Roman Yaremchuk

De kans van Tarik Tissoudali had het resultaat kunnen bepalen. “Klopt, maar we moeten Tarik nu niet viseren. Ik zou de bal opnieuw afgeven, mocht ik in dezelfde situatie komen. Hij stond goed gepositioneerd. Of ik had willen scoren? Nee, het draait niet om het aantal doelpunten voor mij. 100% zeker dat ik de bal opnieuw zou afgeven.”

“Het was inderdaad een slappe eerste helft. Daar moeten we niet veel woorden aan vuil maken. De tweede helft was scherper, kansrijker en gevaarlijker. Onze aansluitingstreffer kwam snel na rust. Dat gaf dan ook vertrouwen aan het team, waardoor de gelijkmaker niet veel later volgde. We hadden alles in handen om de zege thuis te houden, maar in voetbal is dat geen garantie. Het is een punt geworden. Maar dat neemt niet weg dat we teleurgesteld zijn met zo’n resultaat thuis.”

Volgend weekend volgt de verplaatsing naar Luik. Wordt de match tegen Standard alles of niets? “Heel het seizoen was alles of niets. De volgende wedstrijd is steeds de belangrijkste voor een voetballer. Dat was heel het seizoen zo. Nu is dat niet anders. We laten onze kop niet hangen. De volgende wedstrijd gaan we opnieuw voor de overwinning. Dit resultaat verandert niets aan onze ingesteldheid.”