Fietsen

In een straal van 5 km rond het stadion van KAA Gent wonen heel wat supporters. Via veilige fietswegen is het stadion voor fietsers vlot bereikbaar, zowel via de R4, de Sluisweg, de Tuibrug, de Ottergemsesteenweg Zuid als via de Hamerlandtragel. 

In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn er 3500 gratis fiets-staanplaatsen. U vindt ze zowel voor het stadion, boven op de Bricosite en op 500 meter voor het stadion op de Ottergemsesteenweg Zuid. Gebruik deze plaatsen en maak uw fietsen niet vast aan hekken en paaltjes in en rond het stadion. Deze moeten voor de evacuatieveiligheid vrij blijven. Zie ook: info fietsen.

Tegen foutparkeerders op de fietspaden in de ruime omgeving van de Planet Group arena wordt steeds streng opgetreden.

Velo buffalo

Op Facebook werd een groep voor en door fietsende Buffalo’s opgericht: ‘Velo Buffalo’. Alle supporters die graag met de fiets naar het stadion willen komen, kunnen elkaar hier ontmoeten. Via ‘Velo Buffalo’ worden verschillende fietsroutes voorgesteld en inspirerende ideeën uitgewisseld.

Blue Bike (St-Pietersstation)

Aan het St-Pietersstation staan er 88 BLUE-BIKE fietsen beschikking. Deze kunnen voor een heel democratische prijs gehuurd worden om zo van aan het station tot aan de Planet Group arena te geraken. Zie www.blue-bike.be.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over mobiliteit.

Fietsen

In een straal van 5 km rond het stadion van KAA Gent wonen heel wat supporters. Via veilige fietswegen is het stadion voor fietsers vlot bereikbaar, zowel via de R4, de Sluisweg, de Tuibrug, de Ottergemsesteenweg Zuid als via de Hamerlandtragel. Op de website van KAA Gent staat een digitale applicatie  waarmee fietsers hun ideale route kunnen berekenen.

In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn er 3500 gratis fiets-staanplaatsen. U vindt ze zowel voor het stadion, boven op de Bricosite en op 500 meter voor het stadion op de Ottergemsesteenweg Zuid (vroegere villa dienst makten en foren). Gebruik deze plaatsen en maak uw fietsen niet vast aan hekken en paaltjes in en rond het stadion. Deze moeten voor de evacuatieveiligheid vrij blijven. Zie ook: info fietsen.

Tegen foutparkeerders op de fietspaden in de ruime omgeving van de Planet Group arena wordt steeds streng opgetreden.

VELO BUFFALO

Op Facebook werd een groep voor en door fietsende Buffalo’s opgericht‘Velo Buffalo’. Alle supporters die graag met de fiets naar het stadion willen komen, kunnen elkaar hier ontmoeten. Via ‘Velo Buffalo’ worden verschillende fietsroutes voorgesteld en inspirerende ideeën uitgewisseld.

BLUE BIKE (ST-PIETERSSTATION)

Aan het St-Pietersstation staan er 88 BLUE-BIKE fietsen beschikking. Deze kunnen voor een heel democratische prijs gehuurd worden om zo van aan het station tot aan de Planet Group arena te geraken. Zie www.blue-bike.be.

PARKINGS - JAARABONNEMENT

Door een samenwerking met bedrijven in een straal van 1,2 km rond het stadion worden 2365 gegarandeerde en bewaakte parkeerplaatsen aan particuliere abonneehouders aangeboden voor een heel seizoen. Om te vermijden dat bedrijven en/of VIPS deze parkeerplaatsen zouden gebruiken – voor hen is er een VIP-parking voorzien – vragen we deze plaatsen bij aankoop contant te betalen en is facturatie van deze betaling onmogelijk. Seizoensparkeerabonnementen zijn geldig voor ALLE officiële wedstrijden die in de KAA Gent Arena gespeeld worden (competitie-, beker- en Europese wedstrijden).

Particuliere abonneehouders die van deze plaatsen wensen gebruik te maken vragen we om ten laatste 1 uur voor de wedstrijd ter plaatse te zijn en minstens 3 personen per wagen te vervoeren.

Prijs seizoensparkingabonnement voor 1 seizoen:

  • op minder dan 550 m rond het stadion: tussen 250 en 300 euro
  • tussen 550 m en 800 m rond het stadion: 200 euro
  • tussen 800m en 1,2 km rond het stadion: 150 euro

Parkingkaarten zijn beschikbaar online of bij de dienst Ticketing in de KAA GENT Arena tijdens de openingsuren.

KOOP JE PARKINGABONNEMENT

DAGPARKINGS

Voor occasionele bezoekers zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Parking F2: 15 €
  • Parking B: 42,35 €
  • Parking D: 42,35 €

Deze plaatsen kunnen online aangekocht worden via onze online ticketing dienst. Per beschikbare wedstrijd is er een parking button die je verwijst naar bovenstaande 3 parkingmogelijkheden. Deze parkingkaarten kunnen tijdens de openingsuren ook aangekocht worden aan de loketten bij de dienst Ticketing in de KAA GENT Arena.

KOOP JE DAGPARKING

VRIJ PARKEREN

Enkel op een grote afstand van het stadion zal het mogelijk zijn vrij te parkeren. Door de veiligheidsdiensten zal streng opgetreden worden tegen wie foutief, hinderlijk of asociaal parkeert. KAA Gent vraagt haar supporters uitdrukkelijk de woonwijken in de ruime omgeving te respecteren en er geen enkele vorm van overlast te veroorzaken.

Sommige parkings hebben camerabewaking maar sowieso worden alle parkings opgenomen in een mobiele bewakingsronde door bewakingsagenten.

Neen, de plaatsen zijn aan een kaart met specifieke barcode verbonden, die wordt steeds ingelezen. U kan uw plaats met om het even welk voertuig innemen, wel steeds een personenwagen of minibusje die op een normale parkeerplaats kan geparkeerd worden.

In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn alternatieven om de motorfietsen te plaatsen. Er zijn weliswaar geen voorbehouden, gemarkeerde plaatsen.

Brommers kunnen op de parking BRICO, naast de fietsen staan.

In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn er 3500 gratis en onbewaakte fiets-staanplaatsen. U vindt ze zowel voor het stadion, boven op de Bricosite en op 500 meter voor het stadion op de Ottergemsesteenweg Zuid (vroegere villa dienst makten en foren). Gebruik deze plaatsen en maak uw fietsen niet vast aan hekken en paaltjes in en rond het stadion. Deze moeten voor de evacuatieveiligheid vrij blijven. 

Tariefwijziging P&R met pendelbussen KAA Gent

KAA Gent organiseert in Gentbrugge een pendelbusdienst van en naar het stadion. De opstapplaats daarvan bevindt zich ter hoogte van de Land van Rodelaan 17, 9050 Gentbrugge. Je wagen parkeren kan zowel op de Park & Ride-parking onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge (207 plaatsen), als op de Park & Ride Arsenaal (280 plaatsen, klik hier voor meer info).

Deze pendelbussen rijden continu tussen de opstapplaats en de Planet Group arena om supporters vlot en veilig van en naar het stadion te brengen. Het aantal ingezette pendelbussen is afhankelijk van het aantal verwachte toeschouwers.

Er worden minimaal 3 bussen ingezet, bij topmatchen zijn dit er 4. In de competitie vallen de duels tegen Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk en Union onder de noemer "topwedstrijd". Voor Europese matchen hangt dit af van de affiche. 

De prijs voor het gebruik van deze pendeldienst is afhankelijk van het opstapmoment (zie onder). Betaling gebeurt met busjetons die altijd beschikbaar zijn op de opstapplaats (€1/jeton) en tot 1 uur na de wedstrijd in ticketbooth D.

Deze dienst wordt aangeboden door KAA Gent, maar is niet langer (deels) gratis. De tarieven - die de voorbije 10 jaar nooit werden geïndexeerd - zijn lichtjes aangepast. Je neemt nog altijd vanaf amper 1 euro een rit met de pendelbus. 

Vanaf de wedstrijd tegen Standard op 29/10/2023 geldt onderstaande regeling:

HEEN(*):

2u30 tot 1u45 voor aftrap: 1 euro
1u45 tot 0u30 voor aftrap: 2 euro 

(*) Het startuur van de pendeldienst kan wijzigen wanneer de aftrap van een wedstrijd tijdens de week vroeger dan 20u is.  

TERUG:

Tot 1u na de wedstrijd: 2 euro
van 1u tot 1u45 na de wedstrijd: 1 euro

 

 

Waar kan men de jetons kopen en aan wie moet men die afgeven?

De jetons kunnen zowel aan de opstapplaats als bij de ticketing op het secretariaat worden aangekocht.

  • Tijdens de week kan je jetons kopen aan de ticketing in de centrale inkomhal van de Planet Group arena.
     
  • Op wedstrijddagen kan je jetons kopen aan de ticketing, bij de opstapplaats P&R E17 en ticketbooth D tot 1u na de wedstrijd (ticketbooth D vind je voor tribune 2).

Op onze pendels zal steeds een medewerker van KAA Gent aanwezig zijn om de jetons te ontvangen. De prijs van een jeton bedraagt 1 euro.

 

De parkings op wedstrijddag gaan 2.5u voor aftrap open.