Gelijkspel in en tegen AZ Alkmaar

Speeldag 11 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 03-09-2020 om 16:30 u

Op een natte donderdag trokken onze Buffalo’s naar Alkmaar voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ. De regen eiste een plekje op in het basiselftal en zorgde voor een moeilijke maar leerrijke partij.

Basiself KAA Gent: Bolat, Ngadeu, Castro-Montes, Botaka, Fortuna, Arslanagic, Owusu, Kums, Dorsch, Mbayo, Kleindienst.

Invallers: Niangbo, Samoise, De Schepper, Dejaegere, Parmentier, Van Daele, Godeau

Basiself AZ: Verhulst, Vlaar, Druijf, Aboukhlal, Clasie, Goudmijn, Reijnders, Oosting, Sugawara, Kramer.

Invallers: Gullit, Leeuwin, Goudmijn, Koopmeiners

De eerste kans kwam op naam van KAA Gent. Na 7 minuten werd Mbayo foutief neergehaald vlak voor de zestien. Castro-Montes nam de vrije trap voor zijn rekening maar de bal werd weggekopt door de rood-witte muur.

Op echt doelgevaar was het even wachten. Oosting liet zich optekenen met het eerste schot tussen de palen in de 38ste minuut. Bolat stond pal en kende weinig moeite met het schot van de Nederlander. Vlak voor rust brak Oosting opnieuw uit maar besloot hij naast. Een scoreloos gelijkspel was het resultaat aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft lag het tempo direct hoger. Mbayo kwam in minuut 50 opzetten met een goede poging. Zijn schot ging in corner. Kums nam de hoekschop en bereikte Ngadeu in de zestien die de bal simpel binnenknikte (0-1). Het openingsdoelpunt van de partij stond op het scorebord. Even later beging Abouklal een smerige fout op Arslanagic. Hij ging meteen op de bon en kreeg een gele kaart.

KAA Gent leek in het begin van de tweede helft AZ vast te hebben. Kleindienst dwong Verhulst tweemaal toe nog tot een redding en bijna kon Ngadeu op een gelijkaardige manier opnieuw scoren. In de 70ste minuut liet Owusu zich gelden met een knap schot. Verhulst redde knap. Kansen stapelden zich op maar het was AZ dat tot scoren kwam. Sugawara scoorde de gelijkmaker een kwartier voor tijd (1-1)

Een leerrijke oefenpartij tegen een sterke tegenstander voor onze Buffalo’s. Met een gelijkspel trekken ze terug richting Gent waar de voorbereiding start voor de verplaatsing naar Eupen.