Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Speeldag 24 - Jupiler Pro League - 07-02-2021 om 20:45 u

Een ronde verder in de beker, dankzij een klinkende overwinning. Het deed kennelijk deugd maar Hein Vanhaezebrouck waarschuwt om die wedtrijd niet te overschatten: "Het is mooi, dat zeker, maar we speelden tegen een tegenstander van enkele reeksen lager. We hebben onze job gedaan en bekeren verder. Volgende week donderdag ontvangen we Charleroi al in de 1/8ste finale, maar voor het zover is nemen we het in de competitie op tegen KAS Eupen."


Punten pakken. Daar draait het om in de laatste wedstrijden van de reguliere competitie: "Klopt, dat lieten we dit seizoen teveel uit. Gelukkig deden de ploegen net boven ons hetzelfde de afgelopen weken, waardoor de marges klein zijn. Alleen verkleint het aantal nog te halen punten naarmate het seizoen vordert. Play-Off 2 is ons eerste doel maar zelfs dat halen wordt al een klein mirakel. De ploegen die boven ons staan gaan ook nog punten pakken. Sommig vechten zelf nog voor Play-Off 1. Het wordt dus een moeilijke opgave voor ons."

Tegen FC Heur Tongeren moest Depoitre vervroegd naar de kant en werden ook Tissoudali en Hanche-Olsen uit voorzorg gewisseld. De ziekenboeg wordt zo wel groot: "De langdurig geblesseerden als Odjidja, De Bruyn en Chakvetadze zullen zondag nog niet kunnen aansluiten. Ik reken wel op Yaremchuk, Castro-Montes, Bukari en Hanche-Olsen. Tissoudali zal normaal ook kunnen aansluiten maar daar ben ik nog voorzichtig mee. De ziekenboeg loopt gelukkig stillaan leeg."

Alessio Castro-Montes

Het einde van de reguliere competitie is in zicht. Hoe benader je de resterdende wedstrijden: "Elke match voelt nu als een finale. We moeten punten halen, liefst drie per match. Het is cliché maar we kijken echt niet verder dan de volgende match. Vooruit kijken heeft geen zin in onze situatie. Wat we over drie wedstrijden gaan doen, doet er niet toe. Alles begint met de eerstvolgende wedstrijd. En nu is dat Eupen. Onze doelstelling is duidelijk: winnen."

In de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag was je er niet bij door een kleine blessure. Ben je fit voor zondag? "Ja, ik ben klaar om te spelen. Ik kampte met een blessure na Anderlecht. Daar kreeg ik een kniestoot op de knie en dat zorgde voor een verveldende pijn. Gelukkig is die pijn nu weg en kan ik terug voluit gaan. De rust die ik daardoor kreeg deed wel deugd. Voor het eerst sinds lang stond ik twee dagen niet op een voetbalveld en dat ik heb ik gevoeld. Zowel mentaal als fysiek bracht het rust. Het is een zwaar seizoen voor iedereen en de enkele dagen rust zijn van goudwaarde, maar ik heb nu al zin om zondag terug op de grasmat te staan."