• Tarik Tissoudali 27', 30'
KAS Eupen
2
  • Smail Prevljak 7', 64'

Voor de wedstrijd tegen Eupen kon Vanhaezebrouck nog niet rekenen op Ngadeu, Odjidja, Chakvetadze en Depoitre. Yaremchuk keerde wel terug uit blessure en was inzetbaar. Bezus en Tissoudali werden beloond voor hun sterke prestatie in de bekerwedstrijd tegen Heur Tongeren en begonnen in de basis. Achterin werden Godeau en Arslanagic naast Hanche-Olsen uitgespeeld.

De bezoekers namen een droomstart, want na zeven minuten opende Prevljak reeds de score. Hij stond echter buitenspel toen Baby de vrije trap van Peeters doorkopte, wat ook te zien was op de beelden. Toch keurde Laforge, na minutenlang overleg met de VAR, het doelpunt goed, tot consternatie van de Buffalo's (0-1). Gent ging echter niet bij de pakken zitten en voerde geleidelijk aan de druk op. Iets voor het half uur bediende Bezus Tissoudali met een knap hakje en Tissoudali versloeg Defourny met een snelle passeerbeweging (1-1).

Drie minuten maakten beide hoofdrolspelers opnieuw het verschil. Bezus rukte op, stak vervolgens fijntjes door naar Tissoudali, die Defourny tegenvoets versloeg (2-1). In het slot van de eerste helft kwamen Peeters en Kayembe nog dreigen vanop afstand, maar Bolat liet zich niet verschalken.

Na de rust domineerde Gent en Bezus was erg dicht bij een derde Gentse treffer, maar hij devieerde een voorzet van Yaremchuk rakelings naast. De Buffalo's leken de voorsprong vlot vast te houden, tot Hanche-Olsen een overtreding maakte in de zestien. Prevljak knalde hard zijn tweede treffer van de avond binnen (2-2).

Een kwartier voor tijd haalde Bezus de achterlijn en legde terug op Tissoudali, die zijn hattrick volmaakte met een rake trap in de linkerhoek. De vlag van de assistent ging echter in de lucht en opnieuw volgde een minutenlang overleg met de VAR. Op de beelden was er geen buitenspel te merken, maar opnieuw bleven de Buffalo's verbouwereerd achter toen het doelpunt effectief werd afgekeurd.

Ondertussen had Bolat nauwelijks werk, maar had wel een goede reflex in huis op een harde knal. In de extra tijd was Gent nog erg dicht bij de verdiende winst, maar het schot van Tissoudali werd nog voor de lijn gekeerd. En in de slotminuut was er andermaal discussie toen Tissoudali neergeduwd werd in de zestien, maar er geen strafschop volgde. De punten werden uiteindelijk gedeeld, maar daar mocht vooral Gent zich bekocht mee voelen.