Persconferentie Hein Vanhaezebrouck en Sven Kums

Persconferentie Hein Vanhaezebrouck en Sven Kums

Impossible is nothing. “Maar een half mirakel zal niet volstaan”, beseft Hein Vanhaezebrouck aan de vooravond van Wolfsburg – KAA Gent. “Toch wil dat niet zeggen dat we het opgeven. Af en toe gebeurt er eens zo’n wonder in het voetbal.”

Hein Vanhaezebrouck (hoofdtrainer KAA Gent)

Morgen geen Stefan Mitrovic (voet) en Brian Vandenbussche (schouder) bij de Buffalo’s. De inzetbaarheid van Depoitre is nog een vraagteken. “Hij zal vanavond (maandag, red.) meetrainen, maar pas morgen zullen we een definitieve beslissing nemen”, aldus Vanhaezebrouck in de gezellige perszaal van de Volkswagen Arena.

Gewaagde voorspellingen deed Vanhaezebrouck niet. Drie weken geleden bedroegen de kansen om alsnog door te stoten nul procent, volgens de coach. Van die overtuiging is hij nog niet afgestapt. “We weten dat Wolfsburg in eigen huis bijna nooit verliest. En verliezen met twee doelpunten verschil is nóg uitzonderlijker voor hen. Alleen Bayern slaagde de voorbije twee seizoenen twee keer in. Napoli en Everton slaagden er eveneens in tijdens hun Europese campagne. Een half mirakel zal dus niet volstaan, we zullen een volledig nodig hebben.”

“Toch wil dat niet zeggen dat we het opgeven”, ging Vanhaezebrouck verder. “Af en toe gebeurt er eens zo’n wonder in het voetbal. Nu willen we de spelers zo goed mogelijk voorbereiden om hier een goede partij te spelen. Misschien zorgen de wedstrijdomstandigheden wel voor spanning, bijvoorbeeld als we op voorsprong komen. Maar als we snel een doelpunt slikken zoals in de heenmatch, wordt het een kort verhaal.”

Ook afgelopen weekend bewezen ‘die Wölfe’ hun dodelijke efficiëntie. “In vier minuten tijd hebben ze de wedstrijd tegen Mönchengladbach beslist. Het is een team dat dodelijk kan toeslaan – vooral in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. Daarvoor moeten we op onze hoede zijn."

 

Sven Kums (aanvoerder KAA Gent)

"We willen hier gewoon een goede wedstrijd spelen, dat is het belangrijkste voor ons. We gaan er wel alles aan doen om te proberen doorgaan. Deze groep is een groep die er altijd voor gaat en het maximum eruit wil halen. We gaan er sowieso voor, laat ons beginnen met een goede wedstrijd te spelen. In de heenwedstrijd zijn we te laat wakker geschoten, maar op het einde hebben we het goed gedaan. Dat is hoe we het moeten en willen doen. Dat sterkt ons geloof en geeft een soort vertrouwen om dat opnieuw te doen.wen om opnieuw te doen."

Foto's: Belga Image