Vanderhaeghe: "Revanche nemen voor mindere prestaties"

Vanderhaeghe: "Revanche nemen voor mindere prestaties"

De speeldagen blijven elkaar opvolgen in een razendsnel tempo. Voor de topper tegen Anderlecht, staat er nog een moeilijke verplaatsing naar Genk op de agenda. Met een brilscore, zoals in de heenmatch, zal niemand tevreden zijn. Er staat voor beide clubs dus heel wat op het spel. Dat beseft ook trainer Yves Vanderhaeghe. Net daarom blijft hij vol overtuiging achter zijn team staan. “We gooien de handdoek niet in de ring, integendeel. We gaan ervoor zorgen dat er donderdag een ploeg op het veld staat die er keihard voor willen knokken.”

Een opsteker is alvast dat Lovre Kalinic er terug bij is na zijn voetzoolblessure. Thomas Foket daarentegen traint nog niet mee en Brecht Dejaegere is twijfelachtig. Na een schot op training kreeg hij wat last aan een pees. Er wordt gewacht op de resultaten van een scan om definitief uitsluitsel te geven over zijn beschikbaarheid. 

Goeie cohesie

Op de vraag of Vanderhaeghe, die steeds het volste vertrouwen heeft geschonken aan zijn spelersgroep, deze week harder was geweest in zijn optreden, antwoordde hij: "Niet speciaal, er is altijd een goeie cohesie geweest tussen spelers en staf. We werken goed samen. Natuurlijk word je als trainer afgerekend op de resultaten en kan ik zeker ontgoocheld zijn in een aantal prestaties van spelers maar je kan ook pas oordelen op het einde van de rit. Mijn manier van werken is altijd zo geweest en ik denk dat ik de spelers nog altijd kan motiveren. Ik heb deze week een speech gegeven waarin ik mijn ontevredenheid heb geuit maar daarna moet je het weer samen door."

Vanderhaeghe:"We moeten blijven gaan en durven voetballen"

Mentale sterkte

In een hyperbelangrijke wedstrijd als die van komende donderdag wordt mentale sterke waarschijnlijk een doorslaggevende factor: "Absoluut, onze mentale sterkte zal belangrijk zijn in die zin dat de spelers moeten durven voetballen en blijven gaan, ook na een slechte pass. Ze moeten durven initiatief nemen. Het talent en de kwaliteit is er maar de collectieve prestatie moet beter."

Rosted: "You are never safe"

Ook Sigurd Rosted stond deze middag de pers te woord. Voor hem zijn het zijn eerste play offs. Hij werd dan ook gevraagd of hij verrast was over de druk en de snel veranderende situaties in de play offs.