Vanderhaeghe: "Altijd prestigematch tegen Anderlecht"

Vanderhaeghe: "Altijd prestigematch tegen Anderlecht"

Speeldag 9 - Play-Off 1 - 13-05-2018 om 18:00 u

Tegen Genk wonnen de Buffalo's geen schoonheidsprijs. Toch sleepten ze een punt uit de brand en staan ze terug op de vierde plaats. Zondag komt Hein Vanhaezebrouck voor het eerst sinds zijn vertrek uit de Arteveldestad met Anderlecht op bezoek. Na de match tegen de Genkenaars bleek echter dat er heel wat geblesseerden en geschorsten te betreuren vallen. Yves Vanderhaeghe opende zijn persconferentie met een overzicht van de schade. 

Mentaliteit, overgave, inzet

Het uit de Luminus Arena meegebrachte puntje kan echter in de eindafrekening een wereld van verschil maken. Ook mentaal deed het deugd. Yves Vanderhaeghe: "Door hard voor elkaar te werken en te vechten in Genk, hebben we weer wat vertrouwen opgedaan en konden we dankzij dat punt toch met een goed gevoel de bus op. Op momenten dat het minder gaat, is het extreem belangrijk dat je met de juiste mentaliteit en inzet speelt. Met volledige overgave kan je je zo toch nog heel nuttig maken voor de ploeg." 

Mes op de keel

De zenuwen zijn strak gespannen in het Gentse huidshouden, Vanderhaeghe en zijn manschappen zitten in een lastig parket maar hebben, ondanks alles, nog steeds de regie in eigen handen. Toch wacht ook nu weer een "match van het jaar", een steeds terugkerend gegeven dit seizoen: "Als je het seizoen overschouwt sinds ik overnam (in oktober), hebben we eigenlijk nog niets anders geweten. Op dat vlak is het een lang en mentaal uitputtend seizoen geweest waarbij bijna elke week het mes op onze keel stond. Dat is een signaal dat ik uit de groep toch ook wel wat krijg. We hebben maandenlang gevochten en onder druk gestaan om in PO1 te raken en dat is ons uiteindelijk gelukt. Ik denk dat dat ook in de play-offs een rol heeft gespeeld. Dat er een soort van opluchting was na die kwalificatie en dat daardoor misschien onbewust een soort van verslapping is opgetreden. Als het dan gebeurt dat die fysieke en mentale frisheid wat weg zijn, moet je proberen op mentaliteit en inzet het verschil te maken. We kunnen zondag een goede zaak doen voor het klassement en dat doen we door te winnen."