Sportief tweede, financieel nog hoger. 

Sportief tweede, financieel nog hoger. 

In tijden waarin vele Belgische clubs het financieel moeilijk hebben, kan KAA Gent, net als de voorbije jaren, opnieuw pronken met positieve cijfers. Het gaat ons niet alleen sportief maar ook economisch voor de wind. Het contrast met enkele decennia geleden kon niet groter zijn.

Toen waren we een armlastige club met meer dan 25 miljoen euro schulden, lage inkomsten en een klein (maar gezellig) stadion. Vandaag is KAA Gent een kerngezonde club met het modernste stadion van het land en een prachtig nieuw oefencentrum. Daarnaast bouwden we het laatste decennium (in samenwerking met lokale partners en Stad Gent) de beste communitywerking van België uit met de KAA Gent Foundation. Ook op vlak van jeugdwerking blijven we investeren (zie ook onze vacatures). 

Dankzij het nieuwe stadion, de blijvende steun van onze supporters en partners en een slim transferbeleid realiseerden we één van de mooiste successverhalen in het Belgische voetbal. Onze huidige Europese campagne en enkele memorabele voorgaande campagnes, leidden niet alleen tot de positie van beste Belgische club in Europa, ook in de Jupiler Pro League behoren we in het laatste decennium tot de top drie. Op basis van de resultaten van de laatste 5 jaar zijn we zelfs de tweede club van België.

Reden genoeg voor een babbel met algemeen directeur Michel Louwagie.