KAA Gent schenkt mondmaskers

KAA Gent schenkt mondmaskers

KAA Gent geeft een steuntje aan Stad Gent die een coördinerende rol heeft opgenomen voor de aankoop, de inzameling en de verdeling van extra beschermend materiaal. De club schenkt via Stad Gent een pakket mondmaskers aan de Kring van de Gentse Kinesitherapeuten (KG) omdat KAA Gent beseft hoe belangrijk de inzet van kinesitherapeuten is in deze moeilijke periode. Voor zowel professionele als niet-professionele sporters is de inzet van kinesitherapie vaak cruciaal.

Vandaag wordt meer dan ooit ingezet op de zieken en zwakkeren in onze maatschappij en KAA Gent wil daarbij helpen tot grote vreugde van Rudy Coddens: “De verdeling van extra beschermend materiaal verloopt vlot. Er zijn vandaag geen acute tekorten, maar schenkingen van maskers en ander beschermend materiaal blijven zeer welkom, want het materiaal gaat er snel door. Gelukkig krijgt de Stad nog regelmatig schenkingen zoals deze om de voorraad aan te vullen. Daar zijn we zeer dankbaar voor. Het stelt het verzorgend personeel in staat om hun job veilig te doen.”

Thierry De Zutter van de Gentse Kinesitherapeuten Kring is ook heel blij met het gebaar van KAA Gent: “Allereerst als bestuurslid van KG, en tevens als supporter van KAA Gent, wil ik in naam van onze vereniging de hele entourage van KAA Gent danken voor dit mooie gebaar. Het zal ons en onze patiënten helpen om de strijd tegen corona sneller te onderdrukken. Hoe efficiënter we dit kunnen verwezenlijken, hoe sneller we terug naar een normaler leven kunnen overstappen. En daar hoort dan zeker ook voetbal bij!” 

Maandag wordt het pakket mondmaskers naar de logistieke depots aan de Vliegtuiglaan gebracht van waaruit de Stad materiaal verdeelt naar de eerstelijnszorgverstrekkers die niet opgenomen zijn in de verdelingen door de Vlaamse of Federale overheid.