"Spelers blijven triggeren met nieuwe zaken"

"Spelers blijven triggeren met nieuwe zaken"

Speeldag 6 - Jupiler Pro League - 19-09-2020 om 18:30 u

Het is opnieuw fijn vertoeven in Gent. Het nieuwe trainersduo Wim De Decker en Peter Balette versloegen Rapid Wien en maken zich nu op voor een verplaatsing naar Le Cannonier waar KAA Gent zaterdag Moeskroen treft. Wim De Decker en Elisha Owusu lieten hun licht schijnen over speeldag 6 van de competitie.

Zijn eerste opdracht als hoofdcoach van KAA Gent bracht Wim De Decker tot een goed einde afgelopen dinsdag. De rol als T1 beschouwt hij als de ultieme uitdaging: "Ik krijg hier een grote kans en ik wil me bewijzen. Zelf had ik niet gedacht hier zo snel op deze stoel te zitten. Tijdens mijn tijd als T2 probeerde ik zo veel mogelijk op te steken, maar ooit komt er een moment dat je moet springen. Als speler zei ik nochtans dat ik nooit trainer ging worden. Uiteindelijk ben ik er na mijn voetbalcarrière toch ingerold en vond ik er mijn plezier."

Werkpunten 

Na de wedstrijd tegen Rapid Wenen blikte De Decker tevreden terug maar zag hij ook enkele werkpunten: "Ik ben vooral tevreden dat er heel wat accenten op korte termijn zijn opgepikt. Dat er nog werkpunten zijn, is logisch. In aanloop naar Moeskroen heb ik al enkele zaken meegegeven, zeker op tactisch gebied, maar de tijd is beperkt. Als coach ga je op zoek naar de juiste balans tussen wat en hoeveel je meegeeft. De jongens hebben een woelige periode achter de rug en nu wil ik vooral rust brengen. Het halen van resultaten helpt daarin, maar het is een proces dat tijd nodig heeft."

"Je kan pas het beste uit een speler halen als je weet wie de persoon achter de voetballer is." - Wim De Decker

Blessures

"Laurent Depoitre en Vadis Odjidja maakten afgelopen week hun terugkeer op het veld. Lolo heeft amper nog last van de rug en ik zag dinsdag ook sporen terug van de oude Laurent. Ik herkende de werkethiek en zijn duelkracht. Momenteel is het nog niet altijd even zuiver maar dat wordt beter met meer ritme. Voor Vadis kan bijna hetzelfde gezegd worden. Hij staat dicht bij een basisiplaats. Het jammere is dat we nu Giorgi (Chakvetadze) voor een paar weken moeten missen. Hij was liet flitsen van zijn klasse zien en je zag weer zijn typische versnelling. Hij was op de goede weg en dan is het dubbel jammer dat hij nu weer zo'n mentale klop krijgt. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij opnieuw zijn beste niveau zal halen wanneer hij hersteld is."

Persoonlijke gesprekken

"Ik heb de laatste dagen veel persoonlijke gesprekken gevoerd met de spelers. Ik heb hen in elk geval meer gesproken dan mijn vrouw (lacht). Die gesprekken zijn belangrijk voor mij. Je kan pas het beste uit een speler halen als je weet wie de persoon achter de voetballer is. Daarnaast proberen wij als staf stap voor stap onze ideeën naar de groep over te brengen. Op heel wat zaken hebben we deze week goed getraind. Morgen (zaterdag) zien we of dat ook al op het veld tot uiting komt."

Elisha Owusu

De Europese zege deed duidelijk deugd bij middenvelder Elisha Owusu: "Een match zoals die tegen Rapid Wien doet goed. Het was een belangrijk treffen dat we tot een goed einde hebben gebracht. Mentaal is dat een opsteker. Soms heb je zo'n match nodig om de machine te doen draaien. Hopelijk was dat er zo een voor ons. Zo bouwen we aan de 'winning mentality'. Geloof me, we zagen af in de tweede helft maar we hielden vol. We vochten voor elkaar en dat moeten we meenemen naar toekomstige wedstrijden."

Ambities

Wat met de ambities na een minder goede start? Voor Owusu blijven die min of meer hetzelfde: "We kijken vooruit. Zolang men gezond is, kan alles. Ik twijfel niet aan onze kwaliteiten. We zijn een goede ploeg en hebben honger. Die slechte start moeten we nu ombuigen en dat doe je door te winnen."