Jupiler Pro League - Speeldag 6

Saturday 19-09-2020 - 18:30

R Excel Mouscron R Excel Mouscron 0 - 1 KAA Gent KAA Gent

Na de Europese kwalificatie tegen Rapid Wien wilden de Buffalo's ook graag in de competitie terug de smaak van een zege proeven. De Decker kon voor de verplaatsing, de vierde al op zes speeldagen, geen beroep doen op Ngadeu, die een eerste van twee schorsingsdagen uitzat. Plastun en Arslanagic vormden het nieuwe centrale duo achterin. Chakvetadze was er evenmin bij door een blessure die hij opliep tegen Wien. Botaka en Dorsch versierden een basisplaats, de herstelde Odjidja nam plaats op de bank.

Na een rustige openingsfase sloeg de vlam in de pan rond het kwartier. Een inworp van Nurio kon achterin onvoldoende ontzet worden en Dorsch knalde hard voorbij Koffi in doel (0-1). Halfweg de eerste helft kreeg Gent een uitgelezen kans om zijn voorsprong te verdubbelen na een strafschopfout van Mohamed op Yaremchuk. De Oekraïner ging zelf achter de bal staan, maar Koffi koos de goede hoek.

Nog meer onheil was er na een half uur spelen, toen kapitein Kums trekkebenend naar de kant moest en zijn plaats afstond aan Odjidja. De thuisploeg toonde wel goede wil, maar kwam nauwelijks tot doelgevaar. Tabekou dook nog het dichtst bij Roef op, maar door een scherpe ingreep van Owusu, moest de Gentse doelman niet in actie komen. Op slag van rust schoot Depoitre een voorzet via de onderkant van de lat in doel, maar buitenspel werd gesignaleerd. Hij leek nochtans op gelijke hoogte van de laatste man te staan, maar na heel wat millimeterwerk van de VAR bleef scheidsrechter Put bij zijn beslissing om het doelpunt af te keuren.

Vroeg in de tweede helft stuurde Dorsch Yaremchuk alleen op doel af, maar hij kende brute pech, want zijn schot belandde eerst tegen de rechterpaal om dan vervolgens via de linkerpaal in de handen van Koffi te eindigen. Mouscron probeerde wel te gaan voor de gelijkmaker, maar veel verder dan een mislukte kopbal van Gnohéré kwam het niet. Nurio was er dichter bij toen Odjidja hem schuin voor doel zette, maar de harde knal werd gepareerd door Koffi.

Bij de Buffalo's maakte Osman Bukari ondertussen zijn debuut en hij liet zich al snel opmerken. Met een fraaie dribbel en een sterk schot naar de linkerhoek dwong hij Koffi tot een fantastische redding. Door de krappe voorsprong bleef het nagelbijten, ook toen Koffi nogmaals een poging van Bukari wist te stoppen. Vlak voor tijd werd Odjidja door de buitenspelval geloodst en hij legde netjes opzij naar Yaremchuk, die Koffi eindelijk wist te vloeren. De verwarring was echter compleet toen de VAR zich opnieuw liet gelden. Buitenspel leek het niet te zijn, maar toch werd het doelpunt afgekeurd.

Met zes minuten extra tijd bleef het spannend voor de drie punten. Zeker toen Agouzoul ineens nog met een schot naar de rechterhoek uitpakte, maar Roef wist de bal nog naast te tikken. Het bleek uiteindelijk voldoende om de meer dan verdiende zege over de streep te trekken.