Jupiler Pro League - Speeldag 6

Saturday 19-09-2020 - 18:30

R Excel Mouscron R Excel Mouscron 0 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Spijtig dat we match niet sneller afmaken, maar de drie punten waren het belangrijkst vandaag"

Wim De Decker

“Ik vond het een heel bizarre wedstrijd die bol stond van de emoties. Het was een match die we sneller dood hadden kunnen maken. We hebben toch veel kansen afgedwongen en dan is het jammer dat we de spanning er zo lang hebben ingehouden. Het is in elk geval wel positief dat die kansen er nu komen, want dat was voorheen wel een probleem. Was het al altijd even mooi of goed? Zeker niet, maar ik heb wel een goeie mentaliteit gezien. Daarom is het ook zo leuk om met de drie punten terug naar huis te keren. Dat was essentieel voor het vertrouwen richting de match tegen Kiev."

"Daarom is het ook spijtig dat onze spitsen geen goaltje konden meepikken, want dat had hen een boost gegeven. In het algemeen zie ik nog iets te veel twijfel. Wanneer het makkelijk zou moeten gaan, zijn er nog te veel jongens die twijfelen. En op momenten dat de passing sneller moet, zijn er nog iets te veel balcontacten. Maar dat is ook logisch na onze slechte start. Resultaten zoals vandaag zijn de beste boost om dat snel te verhelpen. Ik hoop wel voldoende spelers te kunnen recupereren voor de match tegen Kiev want we zitten ondertussen toch met een pak kleine blessures."

Tot slot kreeg De Decker nog de vraag of hij bij Roman Yaremchuk mentaal oplapwerk zou hebben en of hij de vaste strafschopnemer zou blijven. De Decker: “Toch wel een beetje ja, want Roman is een spits die leeft van scoren. Maar ik heb al vaak met hem gesproken en ga dat ook blijven doen. Hij is een fantastische spits die we op training soms dingen zien doen waartoe weinig andere spitsen in België in staat zijn. Maar dat van die penalties is iets dat we intern gaan bespreken.”

“Na twee overwinningen op rij kunnen we wel spreken van een nieuwe start, een nieuw begin."

Niklas Dorsch

Na het doelpunt van dinsdag tegen Rapid Wien toonde Niklas Dorsch ook vandaag dat hij kan scoren. Na 14 minuten knalde hij de bal staalhard langs Koffi: 0-1, meteen ook de eindstand.
“De laatste twee wedstrijden verliepen goed, dat klopt.”, begon matchwinnaar Dorsch. “Vandaag had ik een beetje geluk dat de bal vlak voor mijn voeten viel. But yes, I hit the ball very good! (lacht).”

“Na twee overwinningen op rij kunnen we wel spreken van een nieuwe start, een nieuw begin. Ik zei het ook na de vorige wedstrijd dat vandaag winnen heel belangrijk was. En gelukkig zijn we daar ook in geslaagd en dit kan enkel maar positief zijn voor zowel het moraal van de ploeg, als voor de volgende wedstrijden.”

Coach Wim De Decker zei het al op de persconferentie, Dorsch begint zijn draai te vinden. “Het was even aanpassen in het begin. Maar je speelt in een nieuwe ploeg en in een ander land. Dus het lijkt me maar normaal dat dit even tijd nodig heeft. Al heeft de hele groep me hierin geweldig geholpen. Het loopt elke wedstrijd beter en beter. En daar ben ik blij om want daardoor kan ik ook meer tonen wat ik in mijn mars heb. Het grootste verschil met de tweede Bundesliga? Er is meer kwaliteit in de Belgische competitie en het tempo ligt ook hoger.”

“We gaan de goede weg op. Vandaag was het niet altijd even mooi, maar het ging er nu even om dat we wonnen en die drie punten pakten. We hadden deze overwinning nodig, zeker om ons optimaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Dynamo Kiev (van woensdag).”

"De score kon hoger liggen, maar het belangrijkste nu zijn die drie punten."

Dino Arslanagic

Het werd een geanimeerde wedstrijd op Le Cannonier. Dino Arslanagic blikt tevreden terug op de eerste uitoverwinning van het seizoen: “Ik ben heel blij dat we de drie punten mee naar Gent nemen. Afgelopen jaren verloor Gent hier vaak. Ik ben blij dat we die statistiek nu hebben omgedraaid. Het was een mooie prestatie van het team. Iedereen ging ervoor. Zo hield Davy Roef ons op het einde nog recht met een fantastische redding ”

Finaal werd het een wedstrijd met veel kansen maar weinig doelpunten. De score kon hoger liggen, vindt Arslanagic: “We speelden enkele mooie kansen bijeen. Jammer dat we die niet konden omzetten in doelpunten. De score kon hoger liggen, maar het belangrijkste nu zijn die drie punten.”