Thorup: "Niet gekomen om 90 minuten te verdedigen"

In het Rujevica Stadion van HNK Rijeka hebben onze Buffalo's een laatste keer getraind voor de cruciale terugwedstrijd in de Play-Offs van de UEFA Europa League. Jess Thorup en doelman Thomas Kaminski blikten tevens vooruit op de wedstrijd.

Foto: Belga Image

Thomas Kaminski: "Op leven en dood"

Doelman Thomas Kaminski gelooft dat niet het sterkste maar wel het slimste team morgen zal doorgaan. 

Jess Thorup verwacht een andere aanpak bij Rijeka dan in de heenwedstrijd: "Ze zijn gewend om veel balbezit te hebben, dus ik denk dat ze de wedstrijd in handen zullen willen nemen om hun eigen spel te spelen. Bij ons schakelden ze om naar vijf man achterin, enkel verdedigen dus, maar ik verwacht nu voor hun eigen fans een andere wedstrijd."

Het beïnvloedt hem echter niet in de manier waarop Gent de wedstrijd wil aanvatten: "We zijn niet gekomen om 90 minuten te verdedigen, we zullen ervoor gaan om het best mogelijke resultaat te bereiken. Thuis zijn we dit seizoen erg sterk, nu willen we ook buitenshuis zulke goeie wedstrijden brengen."

Thomas Kaminski trad zijn coach volmondig bij: "Wij zijn geen team dat zich ingraaft in de eigen zestien om te wachten op die ene kans, wij willen domineren en attractief voetbal brengen."

Thorup kan donderdag niet beschikken over Dylan Bronn: "Bronn heeft de training gisteren moeten staken met een blessure en is dus niet fit. Daarom is hij niet mee afgereisd, anders was hij er wel bij." Sven Kums werd wel opgenomen in de selectie: "We hebben ook een interne oefenwedstrijd gespeeld waarin Kums 60 minuten speelde en waarin hij toonde dat hij klaar is."