KAA Gent naar Europa League na verlies in Kyiv

Speeldag 2 - UEFA Champions League voorrondes - 29-09-2020 om 21:00 u

De Buffalo's zijn er in Kyiv niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Na de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd kreeg Gent ook nog een vroege achterstand te slikken na een hakje van Buyalskiy. Gent liet enkele kansen op de gelijkmaker liggen en nog voor rust verdubbelde De Pena de voorsprong met een rake strafschop. Vroeg in de tweede helft besliste Rodrigues de partij helemaal met een licht gegeven strafschop. De Gentse hoofden gingen niet hangen en er volgde een hele resem grote doelkansen, maar Bushchan schudde de ene redding na de andere uit zijn mouw en voorkwam de verdiende eerredder. Kyiv gaat dus verder in de Champions League, Gent treedt aan in de groepsfase van de UEFA Europa League.