• Vitaliy Buyalskyi 9'
  • Carlos De Pena 36'
  • Gerson Rodrigues 49'
0

Na de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd reisden de Buffalo's naar Kyiv met een stevig gehavende kern. Odjidja, Chakvetadze en Yaremchuk ontbraken door blessures, Bezus zat een schorsingsdag uit en de net herstelde Kums begon op de bank. Gent moest minstens twee keer scoren en daarom koos De Decker voor een aanvallende opstelling met Depoitre en Kleindienst voorin, met Bukari en Niangbo in offensieve steun.

Alle offensieve intenties ten spijt kregen de Buffalo's - net als in de heenwedstrijd - een vroege achterstand te slikken. Met een hakje zette Buyalskiy de thuisploeg in een zetel (1-0). Het was ook nog opgelucht ademhalen toen een schot van Shaparenko op de paal uiteen spatte. Ondanks de vroege opdoffer kwam Gent beter in de wedstrijd en aanvallend stoorwerk leidde bijna tot de gelijkmaker, maar Depoitre en Bukari konden Bushchan niet verschalken.

Tien minuten voor rust sloeg het noodlot opnieuw toe. Plastun kreeg een bal via zijn hoofd ongelukkig tegen de arm en de Poolse scheidsrechter legde de bal op de stip. De Pena gaf Roef geen kans met een rake elfmeter in de rechterhoek (2-0). Twee minuten later werd er opnieuw een strafschop gefloten, maar de VAR kwam tussen wegens voorafgaand buitenspel. Op slag van rust was Niangbo nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar daar stak Bushchan een stokje voor.

Nauwelijks drie minuten ver in de tweede helft werd een betwistbare trekfout van Nurio bestraft met een nieuwe elfmeter en ook Rodrigues faalde niet vanop de stip (3-0). De Gentse kwalificatiekansen waren dan al lang vervlogen, maar toch toonden de Buffalo's heel wat veerkracht.  Dat leidde rond het uur tot een hele resem kansen, maar Bushchan toonde zich onklopbaar met geweldige reddingen op pogingen van Kleindienst en Plastun. En toen hij toch eens niet bij een kopbal van Plastun kon, haalde Karavaev de bal nog van de lijn.

De Buffalo's verdienden ruimschoots een eerredder, maar Bushchan bleef de boeman. Hij haalde een schot van Dorsch uit de hoek en stopte een kopbal van Kleindienst van dichtbij. De 18-jarige Matisse Samoise mocht nog debuteren, maar ook hij kon alleen toekijken hoe Bushchan de laatste pogingen van Dorsch en Bukari onschadelijk maakte.

Maar liefst twaalf pogingen binnen het doelkader lieten de Buffalo's uiteindelijk noteren, maar dat stond in schril contrast met de 3-0 eindstand. Kyiv verzekerde zich van deelname aan de groepsfase van de Champions League, Gent verhuisde naar de poules van de Europa League.