• Andrei Yarmolenko 19'
  • Andrei Shevchenko 82'
  • Roman Zozulya 92'
0

Als vice-kampioen mocht KAA Gent voor het eerst aantreden in de Champions League. Met Dinamo Kiev kregen de Buffalo's meteen een serieuze klepper voorgeschoteld. De Oekraïners waren sinds de oprichting van de Champions League een quasi vaste klant in de groepsfase van het kampioenenbal. Gent kwam gehavend aan de aftrap door de schorsing van Suler en de blessures van Azofeifa, Ljubijankic en Rosales.

In de beginfase bleef Gent goed overeind. Pas na een kwartier zorgde Shevchenko voor het eerste grote gevaar, maar hij mikte zijn schot te hoog. Even later was het wel raak: Jorgacevic pareerde een afstandsschot, maar Yarmolenko pikte de rebound op, sneed naar binnen en prikte de bal tegen de netten (1-0). Nauwelijks drie minuten later liet Lepoint aan de overkant de netten trillen, maar zijn gelijkmaker werd afgekeurd voor een vermeende fout van Wils.

De thuisploeg probeerde te dreigen via snelle acties over de flanken, maar dat gebeurde vaak te onzorgvuldig, waardoor grote kansen uitbleven. Een hoekschop die op Jorgacevic gekopt werd, dat was nog het meest noemenswaardige. Ook na de pauze bleven de Oekraïners de wedstrijd domineren met al snel een goeie mogelijkheid voor Shevchenko, maar opnieuw mikte hij te hoog.

Behalve een kopbal van De Smet kon Gent nauwelijks dreigen, maar ook Kiev bleef van grote kansen verstoken. Voor Gent leek de 1-0 stand het hoogst haalbare, een score waarmee de terugwedstrijd in het Ottenstadion nog alle perspectieven bood. Het noodlot sloeg echter opnieuw toe in de Gentse verdediging: Myrie blesseerde zich en kon de wedstrijd niet uitspelen, waardoor Grondin noodgedwongen op de rechtsachter moest gaan postvatten.

In de laatste tien minuten lieten de Buffalo's dan toch nog de behoorlijke uitgangspositie schieten. Shevchenko kreeg zijn vizier dan toch eens scherp gesteld en schoot op aangeven van Garmash binnen (2-0). Opeens zag het er voor Gent heel wat minder rooskleurig uit en toen Almeida in de blessuretijd op een snelle counter nog een derde doelpunt scoorde (3-0), kwam dat aan als een ijskoude douche.