Croky Cup - Speeldag 1

Wednesday 20-09-2017 - 20:30

ASV Geel ASV Geel 2 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Milicevic is iemand die het verschil kan maken in sleutelwedstrijden"

Hein Vanhaezebrouck

Na de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Croky Cup stond een ontspannen ogende Vanhaezebrouck de pers te woord: "Bij momenten hebben we wel goede dingen laten zien, maar nog niet genoeg, we willen meer. Laat ons vooral focussen op de goede zaken", benadrukte de Gentse coach. Daarbij had hij vooral veel lof voor Milicevic, niet onlogisch natuurlijk gezien zijn hattrick: "Een strafschop scoren, dat is nog makkelijk, maar een vrije trap is toch al iets moeilijker. En dan vanuit het middenveld opduiken om te scoren, dat was het moeilijkste van allemaal. Milicevic heeft zijn verantwoordelijkheid opgenomen in deze moeilijke weken. Hij is hier al het langst, maar hij kan met de druk omgaan en is iemand die het verschil kan maken in de sleutelwedstrijden."

Na de driepunter in Oostende werd het dus opnieuw een belangrijke zege voor de Buffalo's: "We hadden gezegd dat deze week belangrijk was. In Oostende moesten we eindelijk die eerste zege halen en dat lukte. Hier moesten we absoluut verder bekeren en ook daarin zijn we geslaagd. Nu op naar het derde resultaat, een eerste thuiszege komende zondag."

Geel maakte het Gent alleszins wel knap lastig en liet zich allerminst gewillig naar de slachtbank leiden. Dat was ook Vanhaezebrouck niet ontgaan: "Chapeau voor Geel, want ze bleven ervoor gaan. Ik had verwacht dat ze na een uur doorheen hun beste krachten zouden zitten en dat het zou ineenzakken, maar dat was allerminst het geval. Een pluim dus voor de conditie van hun spelers."

"Gelukkig kon ik met een derde treffer verlengingen vermijden"

Danijel Milicevic

Hattrick hero, zo werd Danijel Milicevic genoemd na afloop van de bekeroverwinning tegen amateurploeg ASV Geel. Zijn eerste ooit in het professionele voetbal. “Klopt, al heb ik er wel enkele keren dichtbij gezeten. Nu is het belangrijkste dat we ons gekwalificeerd hebben voor de volgende ronde.”

‘Mili’ begon met lof voor de tegenstander: “Ze hebben een sterke ploeg en dat op alle vlakken. Iedereen heeft erg zijn best gedaan, een team waarvan we wisten dat ze gevaarlijk uit de hoek konden komen. Maar gelukkig hebben wij het nodige gedaan om de verdiende kwalificatie af te dwingen. Al wisten we dat we op onze hoede moesten zijn. Bekermatchen hebben altijd iets speciaals en de underdog kan er altijd iets meer. Gelukkig zijn we niet in de val gelopen.”

De Zwitserse Bosniër bracht de Buffalo’s tot drie keer toe op voorsprong. “We zijn goed aan de partij begonnen, met goeie infiltraties en combinaties. Na onze voorsprong zijn we iets meer op balbezit gaan spelen, wat goed lukte. In de tweede helft komen ze dan al snel langszij op een strafschop. Dat gaf hen al iets meer vertrouwen, waarna wij ook op een penalty scoren. Hun tweede doelpunt was klasse, maar daar hadden wij ook iets meer kunnen tegen doen. Gelukkig kon ik met een derde treffer verlengingen vermijden.”

Al snel volgt de topper tegen Essevee. “De laatste resultaten waren al beter dus we hopen dit door te trekken naar zondag. Een heel belangrijke confrontatie, waar we alles aan zullen doen om die eerste thuiswinst binnen te halen. Zij blijven immers een concurrent voor een plaats bij de eerste zes. Dus zondag winnen is momenteel wat telt. Hopelijk zijn de laatste matchen een begin van een goeie reeks.”

Naar goede gewoonte krijgt de hattrick-maker de wedstrijdbal. “Ik heb het gevraagd, maar heb de bal nog niet gekregen. Ik laat hem wel opsturen (lacht).”, eindigde Milicevic. (TS)