• Kenneth Kerckhofs 47'
  • Matthiece Nelissen 69'
3
  • Danijel Milicevic 9', 59', 81'

Het Gentse bekeravontuur startte met een verplaatsing naar Geel, uitkomend in de eerste amateurs reeks. Thoelen mocht in doel plaatsnemen tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. In de driemansdefensie was ook een plekje voorzien voor Thibault De Smet. Andrijasevic en Kalu keerden terug uit blessure en mochten meteen speelminuten maken.

Na een korte studieronde kreeg Gent een vrije trap op de rand van de zestien, waarbij drie man voor de bal ging staan. Op het laatste moment gingen ze opzij, waarna Milicevic de bal perfect in de rechterhoek plaatste (0-1). Karadayi reageerde met een snelle rush op rechts, maar vond voor doel geen ploegmaat. Het eerste half uur verliep in een gezapig tempo, waardoor beide doelmannen nauwelijks aan het werk gezet werden. De gevaarlijkste kans voor rust was nog voor Karadayi, maar Thoelen tikte zijn schot in hoekschop.

Geel kwam vol goede moed uit de kleedkamer en werd daar al snel voor beloond na een fout van Kalu in de zestien. Kerckhofs trapte de elfmeter keurig in de rechterhoek binnen (1-1). De tegentreffer bracht een nieuwe dynamiek in de wedstrijd en Lenaerts voorkwam een nieuwe Gentse voorsprong door een kopbval van Sylla nog vanonder de lat weg te tikken. Nog geen minuut later was hij er toch aan voor de moeite, want na handspel plaatste Milicevic de elfmeter perfect in de linkerhoek binnen (1-2).

Gent duwde door en kon de voorsprong bijna uitdiepen via een vfije trap van Sylla, maar Lenaerts haalde de bal nog uit de rechterbovenhoek. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen en Nelissen verraste de Gentse defensie met een knappe rush en een harde knal die via de onderkant van de lat in doel belandde (2-2).

Opnieuw moesten de Buffalo's vol aan de bak om verlengingen te vermijden. Na een snelle aanval over links gooide Machado de bal naar de tweede paal, waar Milicevic perfect kwam ingelopen om van dichtbij zijn derde van de avond binnen te schieten (2-3). Het bleek het doelpunt teveel voor de thuisploeg, al bleven ze wel azen op een derde gelijkmaker. Een kopbal van Geel likte zelfs nog de bovenkant van de lat. In de blessuretijd werd Karadayi na een schwalbe nog uitgesloten met een tweede gele kaart en een minuutje later kreeg Gent helemaal zekerheid over de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Croky Cup.