Croky Cup - Speeldag 2

Woensdag 04-12-2019 - 20:45

R Charleroi SC R Charleroi SC 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Offensief brachten we te weinig"

Jess Thorup

Het bekeravontuur eindigde jammer genoeg op het veld van Charleroi. Jess Thorup oogde ontgoocheld maar nam de tijd om Karim Belhocine te feliciteren: “Eerst en vooral wil ik mijn collega proficiat wensen met de overwinning. Zelf ben ik enorm teleurgesteld. We brachten weinig aanvallend voetbal vandaag. Vooral in de eerste helft creëerden we amper kansen. De tweede helft was beter maar niet genoeg om aanspraak te maken op de overwinning.”

In de recente geschiedenis waren de matchen tussen Charleroi en KAA Gent steeds gelijk opgaand, getuigde Thorup: “Dat wisten we, een halve kans kan hier genoeg zijn, maar offensief brachten we te weinig. Zij scoren uiteindelijk uit die halve kans. Zelf hadden we op het einde nog een grote kans maar die werd mooi gepakt door hun doelman. Jammer, we hadden een doel in de beker, maar dat stopt nu hier. Ik wil me daarvoor excuseren, we hadden op meer gehoopt.”

"Iedereen is ontgoocheld"

Roman Bezus

Roman Bezus toonde zich ontgoocheld na de bekeruitschakeling en besefte dat het een moeilijke wedstrijd was: "We kenden hun manier van spelen, erg defensief en loeren op de counter. Er waren weinig kansen, niet voor hen en niet voor ons, maar zij konden wel scoren, dat maakte het verschil vanavond. Ze hielden constant vijf man achterin, waardoor we moeilijk de openingen vonden en ook weinig ruimte kregen op de tegenaanval. We maakten ook te veel individuele fouten. Het veld was wat bevroren, maar dat is voor beide ploegen hetzelfde, dus daar moeten we het niet op steken."

Bezus wilde de nederlaag alleszins niet afschuiven op het erg drukke programma van de Buffalo's: "We doen het goed in Europa en in de competitie, maar deze wedstrijd wilden we ook graag winnen. De beker blijft tenslotte nog altijd de kortste weg naar Europees voetbal. We vochten tot de laatste minuut, maar de gelijkmaker viel net niet. Iedereen is dan ook ontgoocheld. Nu moeten we goed rusten, de kopjes leegmaken en een goeie match spelen tegen Zulte Waregem."