Sporting Charleroi
1
  • Massimo Bruno 84'
0

In de 1/8ste finales van de Croky Cup kregen de Buffalo's een moeilijke verplaatsing naar Charleroi voor de kiezen. Thorup kon geen beroep doen op David, die om familiale redenen naar Canada was afgereisd. Ook Owusu was er niet bij, waardoor Verstraete zijn kans kreeg in de basis. Bezus nam de rol van David over.

De partij begon voortvarend met na amper 17 seconden al een uithaal van Bruno die niet ver over ging. Wie daar het begin in zag van een spectaculaire eerste helft kwam echter bedrogen uit. Er was wel nog een fraaie combinatie tussen Depoitre en Yaremchuk, waarna die in de zestien werd neergeduwd, maar Lambrechts floot de strafschop niet en er was geen VAR om dat te corrigeren. Daarna volgde een lange periode waarin Charleroi het initiatief nam, maar de Gentse verdediging gaf geen krimp.

Enkel een knal van Morioka zorgde even voor onrust, maar die werd afgeblokt. Bij de Gentse tegenprikken liep er telkens iets fout en ook de Charleroi-defensie stond stevig en gaf nauwelijks iets weg. Depoitre tekende voor de enige bal tussen de palen van de eerste helft, maar Penneteau pakte zijn kopbal klemvast.

Ook na rust bleef het met een vergrootglas zoeken naar echte kansen. Charleroi dropte wel hel wat ballen in de Gentse zestien, maar alles werd netjes opgekuist. De tweede helft was al halfweg toen Bezus ineens uitpakte met een krachtige omhaal, maar die vloog net over. Fall reageerde met een snelle infiltratie, maar Kaminski zette hem nog van de bal.

De kansarme wedstrijd leek logischerwijs af te stevenen op verlengingen, maar in de 84ste minuut kon Rezaei toch even wat ruimte creëren voor Bruno en die trapte onhoudbaar in de rechterhoek binnen (1-0). Zowat de eerste bal tussen de palen van de thuisploeg, maar wel meteen raak. Gent zette nog alles op alles om de gelijkmaker uit de brand te slepen en dat lukte ei zo na nog in de allerlaatste minuut van de blessuretijd, maar Penneteau haalde de kopbal van Plastun er nog uit. Een cruciale redding van de Charleroi-doelman die daarmee de Buffalo's de toegang ontzegde tot de kwartfinales.