Croky Cup - Speeldag 2

Thursday 11-02-2021 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Charleroi SC R Charleroi SC
"Het doet deugd om zo te kunnen invallen"

Vadis Odjidja

Zo’n 18 minuten voor affluiten mocht Vadis Odjidja voor het eerst sinds 20 december 2020 nog eens invallen. En meteen was hij betrokken bij de drie Gentse doelpunten: “In de tweede helft waren we al aan het drukken”, begon Odjidja. “Charleroi kwam er gewoon niet meer uit. Ook al lag er veel ruimte, zij waren gewoon veel minder in die tweede helft. Mijn verdienste? Ik wil de ploeg gewoon zo goed mogelijk helpen. En als dat dan meteen kansen en zelfs een doelpunt oplevert, dan doet dat deugd om zo te kunnen invallen.”

Het waren moeilijke weken voor onze kapitein: “Dat klopt, want men rekende wel op mij en het was sowieso frustrerend dat ik de ploeg niet kon helpen. Maar om dan vandaag beslissend te kunnen zijn, dat is extra leuk natuurlijk. Hoe ik de volgende wedstrijden zie? Ik heb nog niet al te veel getraind en na zo’n lange afwezigheid is het belangrijk om niet te snel te gaan. Daarom speelde ik ook nog maar 20 minuten. Uiteraard wil ik zo snel mogelijk terug top zijn, maar we blijven voorzichtig opbouwen.”

“Door onze situatie in de competitie is de beker nog belangrijker geworden. Maar natuurlijk niet enkel voor ons want iedereen wil de beker winnen. Wij gaan er alleszins ook alles aan doen. Of ik een voorkeur heb? De resterende ploegen zijn allemaal moeilijke ploegen dus een voorkeur heb ik niet echt”, eindigde onze nummer 8.

Persconferentie na KAA Gent - Charleroi