Croky Cup - Speeldag 2

Thursday 11-02-2021 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Charleroi SC R Charleroi SC

In de 1/8ste finales van de Croky Cup kregen de Buffalo's Charleroi over de vloer. Odjidja kwam terug uit blessure, maar begon nog op de bank. Owusu en Bezus stonden Kums bij op het middenveld en Bukari keerde ook terug in de basis. Achterin was Ngadeu nog niet inzetbaar, zijn plaats werd ingenomen door Arslanagic.

De wedstrijd was nauwelijks één minuut ver toen het slechts mogelijke scenario zich leek te voltrekken. Nicholson nam de bal goed aan en trapte in de linkerhoek raak (0-1). De bezoekers zaten meteen in een zetel en Gent leek even te moeten herstellen van die mokerslag. Bolat ging goed plat op een schot van Benavente en op het half uur tikte hij een kopbal van diezelfde Benavente tegen de lat.

Charleroi was baas en toonde zich een stuk scherper in de combinaties. Gent kon moeilijk een vuist maken en kort voor rust zag het ook nog Arslanagic uitvallen met een hoofdwonde. Heel wat oplapwerk dus tijdens de rust en dat leverde resultaat op in de tweede helft. De Buffalo's namen het commando over en kampeerde nu wel rond de zestien van Charleroi. Fortuna en Bezus konden aanleggen, maar kregen hun schoten niet gekadreerd.

Charleroi kroop terug op eigen helft, maar kwam er wel eens scherp uit op de counter, waarbij Benavente een voorzet van Nicholson binnen tikte. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. De Gentse druk nam toe, maar Yaremchuk kopte een grote kopkans te centraal op doel. Een kwartier voor tijd voerde Vanhaezebrouck een driedubbele wissel door, waarmee hij Odjidja, Dorsch en Tissoudali in de strijd gooide.

Het bleek een doorslaggevende zet. De wederoptredende Odjidja schoot meteen op doel, maar Descamps kon nog redden. Een minuutje later bediende hij Tissoudali, waarna Yaremchuk overnam en raak trof in de linkerhoek (1-1). Tien minuten voor tijd stond Odjidja zelf aan het kanon, een afgeweken schot verdween voorbij Descamps in doel (2-1).

Vijf minuten voor tijd viel de wedstrijd helemaal in een beslissende plooi. Odjidja opende op Mohammadi en die zag zijn schot via Berahino in doel verdwijnen (3-1). De geweldige remonte na rust bezorgde de Buffalo's een verdiende plek in de kwartfinales van de Croky Cup.