Croky Cup - Speeldag 3

Wednesday 03-03-2021 - 18:00

KAS Eupen KAS Eupen 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"We brachten offensief te weinig"

Hein Vanhaezebrouck

De bekerverplaatsing naar Eupen was er een om snel te vergeten. Coach Vanhaezebrouck reageerde teleurgesteld: “We brachten te weinig in het offensieve departement. De tweede helft was ronduit zwak. We vochten tegen een sterke verdediging, maar dat is nog al gebleken dit seizoen. Het blijft dus een groot werkpunt om offensief iets te brengen tegen een blok, daar zijn we ons bewust van. Daarbij speelden we op een veld dat in zijn totaliteit 6 meter minder breed was dan de normale velden dus dat hielp ook niet tegen de sterke verdediging van Eupen. Maar dat is geen excuus, dat wisten we op voorhand. We lieten het na om op voorsprong te komen in de eerste helft. Met een voorsprong moesten zij komen en het spel maken, nu speelden we exact in hun kaart. De hele partij gaven we uit handen in het begin van de tweede helft. Dat mocht niet gebeuren met de ervaren ploeg die we hebben. De spelers waren nochtans verwittigd aan de rust en toch startten ze zo slap. Dat was het enige minpunt waar ik echt in ontgoocheld ben. Voor de rest misten we vaak de inventiviteit en creativiteit. Tissoudali kon zich een paar keer vrijspelen en ook Odjidja zocht de ruimte, maar in de tweede helft was het in zijn totaliteit te weinig.”

“We zagen modern voetbal van Eupen. Iedereen participeerde in het druk zetten. Wij deden het in de eerste helft, maar vergaten het precies uit te voeren in de tweede. Modern voetbal moet je dan ook 90 minuten spelen in plaats van 45, zoveel is duidelijk. Van zodra er een of twee spelers afhaken, heeft het geen zin. Nu is de vraag waarom lieten we het na in de tweede helft? Volgens mij lag het aan het momentum. Mijn spelers lieten het even los en dat betaalden ze cash."

"Moeilijk om de ruimtes te vinden"

Vadis Odjidja

“We wisten wat er op het spel stond en we wilden uiteraard heel graag winnen. In de eerste helft zaten we wel in de wedstrijd en kregen wij ook de beste kansen. Maar al snel in de tweede helft kregen we dat doelpunt tegen en kropen zij achteruit. Voor ons werd het dan ook moeilijk om de ruimtes te vinden en lukte het niet om onszelf terug in de wedstrijd te knokken.”

“Vooraf is genoeg aangehaald geweest hoe belangrijk deze match ging zijn. Het is en blijft de kortste weg naar Europa, maar dat wil niet zeggen dat dat ook de makkelijkste is. Jammer genoeg is het niet gelukt om op deze manier ons seizoen toch een tikkeltje te redden. Maar goed, het is wat het is en we gaan ons stinkende best mogen doen om toch nog iets van dit seizoen te maken. Want waar we nu staan, horen we absoluut niet te staan. Maandag volgt de thuiswedstrijd tegen KV Oostende en onze volgende opdracht is simpel: winnen, leren uit de gemaakte fouten vandaag en de drie punten thuishouden.”

"Na het tegendoelpunt vonden we geen oplossingen"

Elisha Owusu

“Het is een beetje het probleem van dit seizoen. Ik heb er geen uitleg voor. Uiteraard blijven we allemaal met een gefrustreerd gevoel achter. We begonnen dit allemaal met veel ambitie en deze wilden we absoluut winnen voor de supporters. In het begin van de match waren we nochtans niet slecht maar na het snelle tegendoelpunt slaagden we er niet in oplossingen te vinden. We kregen wel enkele kansen om te scoren maar dat lieten we na.”