KAS Eupen
1
  • Jonathan Heris 48'
0

In de kwartfinales van de Croky Cup - die deze keer in één wedstrijd beslist werden - maakten de Buffalo's de verre trip naar Eupen. Odjidja en Tissoudali kampten recent nog met blessures, maar waren nu klaar om aan de aftrap te verschijnen. Achterin nog geen Ngadeu of Plastun, waardoor Arslanagic en Godeau opnieuw in de basis begonnen. Owusu verving de zieke Dorsch op het middenveld en op links kreeg Mohammadi de voorkeur op Fortuna.

De eerste bal tussen de palen was er eentje van Prevljak, maar Bolat kon het eenvoudig oprapen. Gent nam de wedstrijd in handen en was ook dreigend rond de zestien, maar doelrijpe kansen afdwingen lukte niet meteen. Gent dwong wel een resem hoekschoppen af, waarvan er eentje bijna in doel vloog, maar Defourny was bij de pinken. Eupen zette daar weinig tegenover, tot Musona ineens hard uithaalde, maar Bolat had een knappe reflex als antwoord.

Kort voor de rust kreeg Tissoudali de beste Gentse kans na een snelle één-twee met Odjidja, maar Defourny had nog een ultieme beenveeg in huis. De herkansing was voor Yaremchuk, maar vloog over. De Buffalo's hadden controle over de wedstrijd, maar verloen dat kort na rust. Heris kreeg een schietkans in de zestien en trof raak (1-0). Eupen kon zich nu puur concentreren op het verdedigen van de voorsprong en de Buffalo's ahdden moeite om daar een antwoord op te vinden.

Halfweg de tweede helft kreeg Tissoudali wel een bal tussen de palen, maar hij mikte te centraal op Defourny. Wat later was Odjidja dicht bij de gelijkmaker met een kopbal over Defourny, maar de bal strandde jammerlijk op de lat. In de slotfase voerde Gent de druk wel op, maar de thuisploeg hield achterin alles goed gesloten. Toch was er nog een ultieme kans voor Bezus, maar Defourny haalde het schot van de invaller nog uit de rechterhoek.

Eupen hield stand en plaatste zich met het kleinste verschil voor de halve finales voor de Croky Cup. Voor Gent werd het een bitter einde van het bekerparcours.