Croky Cup - Speeldag 1

Wednesday 27-10-2021 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 4 - 0 Belisia Bilzen SV Belisia Bilzen SV
"Interessante partij om andere jongens aan het werk te zien."

Hein Vanhaezebrouck

"Belangrijk om direct het verschil te maken"

Alessio Castro-Montes

Opdracht volbracht! Onze Buffalo’s stootten - dankzij een 4-0 overwinning tegen Belisia Bilzen - door naar de 1/8ste finale van de Croky Cup. “In zo’n wedstrijden is het belangrijk om snel te scoren. En dat is ons gelukt. Zij kwamen hier ook met volle goesting en hopend op een stunt. Dus daarom bleef het belangrijk om direct het verschil te maken. De coach had ons vooraf ook op scherp gezet, wat normaal is. Dit zijn gewoon wedstrijden waar je geen fouten mag maken. Zij begonnen heel scherp, dus je merkte dat ze er vol voor wouden gaan. Maar het niveauverschil was wel zichtbaar, wat opnieuw normaal is. Door onze brede kern konden we vandaag nog steeds een heel sterke ploeg zetten. En dat is enkel maar goed voor een trainer.”

Hierdoor blijven de troepen van Hein Vanhaezebrouck in de drie competities actief. “We hebben zeker de kern om te blijven meedoen in die drie competities. De beker blijft ook de kortste weg naar Europa. Dus we willen er alles aan doen om op de drie fronten zo lang mogelijk mee te strijden.”

"Heerlijk om terug op het veld te staan"

Andrew Hjulsager

In de 51ste minuut kwam Andrew Hjulsager op het veld in de plaats van Vadis Odjidja. Na een lange blessure van zo’n twee maanden (zijn laatste minuten dateerden van 28 augustus 2021) mocht hij opnieuw minuten maken. “Heerlijk om terug op het veld te staan”, begon Hjulsager. “Het is nooit prettig om geblesseerd te zijn. Bad luck, bad timing, maar je kan het niet kiezen. Maar ik voel me goed nu. Het zal belangrijk zijn om niet te overhaast te werk te gaan en vooral rustig op te bouwen. Maar ik ben blij dat de ploeg aan een goeie reeks bezig is. Dat zal mijn terugkeer ook vergemakkelijken.”

Over de wedstrijd had de Deen dit te zeggen: “Dat we 3-0 voorstonden aan de rust was eigenlijk perfect. Op die manier konden we de match rustig uitspelen met het oog op zondag (tegen Union St.-Gilloise). We hadden misschien iets meer kunnen en moeten scoren, maar dit was meer dan genoeg. Doorgaan was het belangrijkste.”