• Ilombe Mboyo 43'
  • Giorgi Chakvetadze 64'
Belisia Bilzen SV
0

De Buffalo's begonnen aan hun bekeravontuur in de 1/16de finales tegen Belisia Bilzen uit de 2de Amateurklasse. Vanhaezebrouck bracht een aantal spelers tussen de lijnen die de laatste tijd niet veel in actie kwamen. Mboyo en Bruno vormden de aanval, Opéri en Castro-Montes namen de flanken voor hun rekening. Achterin kreeg Marreh speelgelegenheid.

De bezoekers kropen niet terug in hun eigen zestien en gingen vrank en vrij hun kans, maar ze botsten al snel op de wet van de sterkste. Na zes minuten haalde Odjidja verwoestend uit van buiten de zestien, de bal verdween hoog in doel (1-0). Gent stoomde door, maar Bruno schoot voorlangs en Chakvetadze en Mboyo raakten niet langs doelman Cascio.

Het bleef eenrichtingsverkeer en Mboyo kopte maar rakelings naast. Ook Chakvetadze was er dicht bij, maar zag zijn schot nog gekeerd door Cascio. De sterk keepende doelman van Bilzen moest zich halfweg de eerste helft toch terug omkeren nadat Okumu een hoekschop binnen kopte (2-0). Mboyo bleef op zoek naar een doelpunt, maar werd nogmaals gestuit door Cascio. Vlak voor rust haalde de Gentse spits dan toch zijn gram. Nadat hij door de defensie geloodst werd, schoof hij de bal onder de doelman binnen (3-0).

Het begin van de tweede helft was minder kansrijk en werd vooral gekenmerkt door heel wat wissels. Bruno versierde wel twee kansen, maar mikte ze niet binnen het doelkader. De ingevallen Oladoye ging al snel zijn kans met een schot naar de linkerhoek, maar Cascio had alweer een parade in huis. Een minuutje later ging de bal op de stip en kon Chakvetadze de score alsnog verder opdrijven (4-0).

Daarna verdween het tempo wat uit de partij en een moedig strijdend Bilzen kreeg het voor mekaar dat de eindstand niet hoger opliep. Cascio had wel nog een prima redding nodig op een uithaal van Hjulsager en hij zag een geweldige knal van Malede uiteenspatten op de lat. Na een zorgeloze avond kwalificeerden de Buffalo's zich logischerwijs voor de 1/8ste finales van de Croky Cup, maar Belisia Bilzen mocht met opgeheven hoofd het bekertornooi verlaten na hun erg knappe parcours.