Croky Cup - Speeldag 2

Wednesday 01-12-2021 - 20:00

Lommel SK Lommel SK 0 - 2 KAA Gent KAA Gent
"Het liep vlot in de eerste helft, nadien was het toch knokken"

Alessio Castro-Montes

Kwartfinale van de Beker van België: check. “Het liep vlot in de eerste helft. Nadien was het toch knokken” vertelde Alessio Castro-Montes na afloop. We strijden nog steeds op drie fronten. “We hebben er een goede week opzitten. We overwinteren in Europa, schuiven op in de competitie en gaan nu ook door in de beker. Het werd een natte avond in Lommel. In de eerste helft brachten we mooi voetbal, hadden we het balbezit en creëerden we kansen. De tweede helft ging moeizamer, maar we winnen met 0-2 en kwamen niet in de problemen. We mogen tevreden zijn.”

Castro-Montes verscheen fris aan de aftrap. “Onze ploeg bevat veel talent. Er is concurrentie op elke positie en dat zorgt ervoor dat de coach kan roteren. Zo kunnen we enkele jongens sparen. Ik voel me goed, mede door die rustmomenten. Zaterdag volgt alweer een wedstrijd. Fitte jongens zijn dus een must.” Op naar zaterdag dus en op naar de kwartfinale.

"Deze lijn moeten we doortrekken"

Joseph Okumu

Joseph Okumu centraal in de verdediging. Dat hebben we nog niet vaak gezien dit seizoen. “Klopt, maar de positie maakt me niets uit. Als professional moet ik zowel links, rechts, als centraal uit de voeten kunnen. In de spits zou me minder liggen, maar ik denk niet dat de coach me dat snel gaat vragen (lacht).”

Opdracht volbracht in de Beker. De volgende partij staat al zaterdag op de agenda. “De matchen volgen elkaar snel op. Het is stilaan een cliché om te zeggen, maar we hebben een fantastische omkadering. De medische staf en onze voedingskundige zorgen ervoor dat we telkens fit aan de aftrap komen. Zij verdienen ook eens een schouderklopje.”

We hebben er een goede week opzitten. Het kan haast niet beter. “Het gaat allemaal goed nu, maar daar mogen we niet verbaasd over zijn. KAA Gent moet gewoon actief zijn op drie fronten. Alles wat minder was, was niet voldoende. Zaterdag hopen we op Leuven onze inhaalrace in de competitie verder te zetten. Deze lijn moeten we doortrekken” concludeerde de jonge Keniaan. 

"De eerste goal is eigenlijk dankzij Milicevic"

Julien De Sart

No Julien, no party. Het nummer 13 zorgde voor de twee treffers op het scorebord. “Ik zou liegen als ik zei dat ik niet blij ben. Twee keer scoren in een match, het overkomt me niet vaak. Het doet deugd om het team te kunnen helpen en zo de volgende ronde veilig te stellen. De volgende match volgt snel, dus opgelucht dat we hier geen verlengingen voorgeschoteld kregen. We kunnen alle rust gebruiken.”

Een vlam van ver en een penalty. Twee uiteenlopende doelpunten voor Julien.  De eerste is eigenlijk dankzij Milicevic. Hij zegt me wel vaker “alé Julien trap nu toch eens!” Goed dat ik geluisterd heb (lacht). En dan was er de penalty. “Hij ging goed binnen. We hebben er hard op getraind. Samen met Francky, onze keeperstrainer, oefenen we er geregeld op. Ik voel me goed en neem graag mijn verantwoordelijkheid. Hopelijk mogen er nog meer volgen.”