Lommel SK
0
2
  • Julien De Sart 18', 77'

in de 1/8ste finales van de Croky Cup kregen de Buffalo's op woensdagavond een stevige trip voorgeschoteld naar het verre Lommel. Vanhaezebrouck onderstreepte het belang van de bekercompetitie en roteerde nauwelijks. Ngadeu was de enige die rust kreeg en zo plaats ruimde voor Godeau. De Sart keerde terug uit schorsing en nam de plek in van Owusu.

De Buffalo's wilden zich duidelijk niet laten verrassen en gingen op zoek naar een snelle openingstreffer. Fortuna en Tissoudali stelden Fiermarin al meteen twee keer op de proef met kopballen, maar de doelman liet zich niet verschalken. Na ruim een kwartier kon hij alleen maar toekijken hoe De Sart de bal heerlijk in de rechterbovenhoek trapte, Gent had zijn voorsprong te pakken (0-1).

De thuisploeg kwam dicht bij de gelijkmaker, maar de vrije trap van Kis belandde op de paal. Gent kampeerde op de Lommelse helft en versierde ook kansen, maar Odjidja, Depoitre en Okumu kregen de bal er niet in. Tussendoor stak Anello de neus aan het venster met een kopbal, maar die vloog over. Ook na rust controleerde Gent aanvankelijk eenvoudig, maar ook nu werd de score niet verdubbeld.

ROnd het uur knokten de Limburgers zich terug in de wedstrijd en vooral de ingevallen Arzani zorgde voor dreiging. Twee keer ging hij zijn kans vanop afstand, de eerste keer net naast, maar de tweede keer moest Bolat de bal over tikken. Het geloof bij de thuisploeg groeide, maar werd een kwartier voor tijd de kop ingedrukt. Tissoudali snelde de zestien in en werd neergehaald door Neven, waarna De Sart de elfmeter netjes in de linkerhoek trapte (0-2).

Het was boeken toe voor Lommel en de Buffalo's konden de partij gecontroleerd uitspelen. Spelers, staf en supporters konden zo de lange terugweg naar Gent aanvatten met de kwalificatie voor de kwartfinales op zak.