Croky Cup - Speeldag 3

Wednesday 22-12-2021 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Standard de Liège R Standard de Liège
"We hebben allemaal veel ambitie om tot het uiterste te gaan"

Julien De Sart

Julien De Sart was opgetogen na afloop van de match: “Uiteraard wisten we dat dit geen eenvoudige wedstrijd ging worden. Een bekerduel is dat nooit. Maar de motivatie om door te gaan was gewoon zo groot. Alles zat goed bij ons. Dus dat we hier winnen en doorstoten is een logisch resultaat.”
 
“Het loopt goed tegenwoordig inderdaad, zowel voor mezelf als de ploeg. Ik voel me prima en dat is vooral te danken aan mijn ploegmaats. We kunnen het ook allemaal goed met elkaar vinden en dat uit zich ook op het veld. We zijn klaar om ver te geraken. We willen winnen.”

Met deze overwinning strijden onze Buffalo’s na de winter nog steeds mee op drie fronten. “Hier zijn we heel tevreden mee. We zijn ook de enige Belgische club die na Nieuwjaar nog Europees actief is en daar zijn we wel trots op. Maar hier mag het niet stoppen. We hebben allemaal veel ambitie om tot het uiterste te gaan.”

"Leuk om zo snel een assist achter mijn naam te krijgen"

Andrew Hjulsager

Na amper 6 minuten werd kapitein Vadis Odjdija vervangen voor Andrew Hjulsager. “De eerste 20 minuten waren niet evident. Doordat ik niet had opgewarmd, had ik zware benen. De tweede helft ging beter omdat ik dan wel was opgewarmd.”

Nochtans gaf de Deen na 2 minuten op het veld al een eerste assist voor het openingsdoelpunt van Sven Kums: “Natuurlijk was het leuk om al zo snel een assist achter mijn naam te krijgen. Al mis ik toch nog wat matchritme door mijn lange blessure. Dus dat ik nu dan nog meer minuten kan maken is enkel maar goed.”

In de tweede helft gaf Hjulsager opnieuw een assist, deze keer voor Tissoudali: “Momenteel is het persoonlijk belangrijk om speelminuten te krijgen. Maar als ik daarbij mijn statistieken kan optrekken, des te beter (lacht). Want het is niet altijd mogelijk om bij een invalbeurt van enkele minuten meteen je stempel te drukken. En met deze wedstrijden lukt me dat wel.”