• Tarik Tissoudali 53', 92'
Standard de Liège
1
  • Aron Dönnum 46'

In de kwartfinales van de Croky Cup streden Gent en Standard in één wedstrijd voor een plek in de halve finales. Vanhaezebrouck kon beroep doen op Depoitre en Odjidja en posteerde Samoise op de rechterflank. De wedstrijd eindigde echter snel voor de Gentse kapitein, nadat hij al in de derde minuut werd aangetrapt door Dussenne en niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Hjulsager, die amper twee minuten op het veld stond toen hij de bal opzij legde naar Kums, die op zijn beurt de bal hoog in doel knalde (1-0). De bezoekers speelden bijzonder potig en Nkounkou ontsnapte aan rood toen hij zijn studs op de achillespees van Samoise zette en daar slechts geel voor kreeg.

Gent bleef wel dreigend, maar aanvankelijk leverde dat weinig doelgevaar op. Iets na het half uur ging Amallah met de voet door op de enkel van Okumu. Lardot greep eerst niet in, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. Hij zag er nu toch een fout in, maar trok tot ieders verbazing geel in plaats van rood. In het derde kwartier werd het Luikse doel dan toch bestookt, maar Henkinet pareerde een schot van Depoitre en tikte even later een kopbal tegen de lat. Een kopbal van Ngadeu werd nog over gedevieerd en Tissoudali mikte een schot voorlangs.

De voorsprong had dus groter kunnen zijn bij de rust, maar in de eerste minuut van de tweede helft viel de gelijkmaker als een donderslag bij heldere hemel. Het was Donnum die met een onhoudbaar schot in de linkerbovenhoek de Luikse hoop voedde (1-1). Het was echter geen voorbode voor een volledige ommekeer, want niet veel later liet Hjulsager zijn tweede assist van de avond optekenen, Tissoudali trapte op aangeven van hem raak (2-1).

De Gentse onvrede over de arbitrage werd verder gevoed toen Raskin en Amallah ontsnapten aan hun tweede gele kaart en Samoise geen strafschop kreeg toen Laifis te laat ingreep in de zestien. De Buffalo's wilden de wedstrijd helemaal beslissen en duwden door. Daarbij werd een hele resem hoekschoppen afgedwongen, waarbij Ngadeu regelmatig op doel kon koppen, maar Henkinet stond telkens op de juiste plaats. Ook bij twee harde uithalen van Depoitre hield Henkinet de bezoekers in de wedstrijd.

De marge bleef klein, maar Standard slaagde er niet in om Bolat te bedreigen. In de 92ste minuut viel de wedstrijd dan toch in een definitieve plooi. Henkinet redde andermaal een afstandsschot, waarna de bal op de lat belandde, maar Tissoudali kon in twee tijden toch nog Henkinet verslaan (3-1). In de slotminuut eindigde Standard de wedstrijd alsnog met een mannetje minder, toen Bokadi rood kreeg van Lardot na een slag aan Ngadeu, die opgemerkt werd door de VAR.

De verdiende en felbevochten kwalificatie voor de halve finales van de Croky Cup was binnen en zo kon Gent 2022 aanvatten op drie fronten: de competitie, de halve finales van de Croky Cup en de 1/8ste finales van de Conference League.