Croky Cup - Speeldag 4

Wednesday 02-03-2022 - 20:45

Club Brugge KV Club Brugge KV 0 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Chapeau aan mijn spelers!"

Hein Vanhaezebrouck

Brussels here we come! Wat een match. Wat een inzet. Coach Vanhaezebrouck zag dat het goed was. “Na drie minuten stond de 0-1 op het bord. De opdracht werd dan simpel. Vol voor de winst gaan, full gazz zoals ze zeggen. Club moest onmiddellijk komen en dat zorgde voor ruimte. De opdracht werd perfect uitgevoerd. Iedereen zette hoog druk wat resulteerde in balrecuperatie en zo viel de tweede van de avond.”

Een eerste helft zoals het hoort dus. Perfect om de rust in te duiken. “Daar waren we niet treurig om maar dan volgde het moeilijkste, die tweede helft. Aan de rust zeiden we dat we die net als de eerste helft moesten winnen. We konden ook verdedigend spelen en hopen om niet te verliezen, maar de jongens hebben opnieuw mentaliteit getoond. Na de 0-3 hadden we bijna de volledige controle. We konden nog een vierde maken. Die viel jammer genoeg niet, maar we gaven ook geen kansen weg. Voor de tweede keer deze week kan ik enkel maar dit zeggen: Chapeau aan mijn spelers!”

"Ongelooflijk hard gewerkt voor deze overwinning"

Sven Kums

“We hebben ongelooflijk hard gewerkt voor deze overwinning!”, glunderde Sven Kums. “Dat we dan snel scoorden, was ook mooi meegenomen, zeker hier in Brugge. Dat gaf ons vertrouwen voor de rest van de partij. Zij hebben in het begin ook hun kansen gehad, maar het was meer dan terecht dat we aan de rust voor stonden. Het kon toen zelfs al 0-3 geweest zijn.”

Na de rode kaart viel al snel de beslissende derde goal. “Die rode kaart leek me terecht. Uiteraard speelde die uitsluiting in ons voordeel, want kort erna maken we dat derde doelpunt. Al hadden we het daarna beter moeten uitspelen.”

“En nu? Nu willen we absoluut de beker winnen. Een finale wordt gewonnen, niet gespeeld. Eupen of Anderlecht? Ik heb geen voorkeur. We zien wel.”, lachte Kums.