Croky Cup - Speeldag 4

Wednesday 02-03-2022 - 20:45

Club Brugge KV Club Brugge KV 0 - 3 KAA Gent KAA Gent

In de terugwedstrijd van de halve finales in de Croky Cup moesten de Buffalo's een 0-1 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken. Geen evidente opdracht tegen een Club Brugge dat net Antwerp een stevige dreun had verkocht in de competitie. Vanhaezebrouck bracht voor het eerst het defensieve trio Torunarigha - Ngadeu - Okumu aan de aftrap. De Sart en Samoise keerden terug uit schorsing en namen hun plek in de basiself terug in.

Waar het de Buffalo's in de heenwedstrijd nog aan efficiëntie ontbrak, was het in het Jan Breydelstadion al bingo in de tweede minuut. Een vrije trap werd weggekopt in de loop van Odjidja, die een vluchtschot uit zijn voeten toverde, dat via een verdediger voorbij Mignolet in doel verdween (0-1). Een droomstart voor Gent en het sein voor de thuisploeg om de druk op te voeren. 

De defensieve organisatie van de Buffalo's werd op de proef gesteld, maar die gaf geen krimp, waardoor de Brugse aanvalsgolven vrijwel allemaal geneutraliseerd werden. Meer dan een uithaal van Adamyan hoefde Roef niet te pakken. Tien minuten voor rust testte De Sart nog even de vuisten van Mignolet, die het afstandsschot nog kon pareren. Nog in diezelfde nam Castro-Montes de Brugse doelman alsnog te grazen met een afstandsschot dat over hem in doel belandde (0-2).

Erop en erover dus voor de Buffalo's en drie minuten later was het ei zo na 0-3, maar Depoitre kopte een gemeten voorzet van Castro-Montes op de paal. Brugge was virtueel uitgeschakeld en moest dus terugvechten na rust, maar al snel kregen ze een uppercut te verwerken. Eerst werden ze tot tien man herleid nadat Odoi een tweede gele kaart incasseerde na een slag in het gezicht van Tissoudali. Amper twee minuten later kopte Depoitre op voorzet van Samoise het Gentse bezoekersvak al naar het delirium (0-3).

Met de ruime voorsprong op het scorebord controleerde Gent de partij en Tissoudali mikte een vierde Gentse doelpunt naast na een magistrale dieptepass van Odjidja. Met de moed der wanhoop probeerde Brugge nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar veel doelgevaar kwam daar niet uit voort. Mata zorgde voor de grootste dreiging met een harde uithaal, maar Kums gooide zich uitstekend in de baan van het schot. 

In de slotfase keerde Mignolet nog een schot van Fortuna en een poging van Tissoudali ging naast, maar toen waren de meegereisde Gent-supporters al lang aan het vieren in de tribunes. De onverdiende thuisnederlaag uit de heenwedstrijd was met verve recht gezet en de knalprestatie van hun team bezorgde Gent zijn zesde bekerfinale uit de geschiedenis.