Speeldag 5

FT

Saturday 27-05-2023 - 18:15

KVC Westerlo
1
  • Nacer Chadli 23'
KAA Gent
3
  • Andrew Hjulsager 27'
  • Hugo Cuypers 75'
  • Tarik Tissoudali 82'
"Blij voor Tarik dat hij scoort"

Hein Vanhaezebrouck

"Het was een heerlijke week"

Tarik Tissoudali

De wereld lacht Tarik Tissoudali weer toe - wat is het hem gegund. “Het was een heerlijke week. Gisteren kreeg ik te horen dat ik terug opgeroepen ben voor de nationale ploeg en dat deed toch wel wat met me. Dat telefoontje gaf me vleugels”, klonk het bij de Nederlandse Marokkaan. “Een extra boost.”

En zo sierde ook zijn naam voor het eerst sinds zijn comeback terug het scorebord. “Als aanvaller leef je van goals. Je wil terug op de trein springen. Trainingsfit ben ik al, dus ik kan alleen beter worden door wedstrijden te spelen”. Ongeduldig is hij echter niet. “Ik ben niet iemand die meteen op de deur gaat kloppen. We moeten realistisch blijven, we hebben twee goede, scorende spitsen. Alles wat ik nu nog kan meepikken is bonus. De zomervakantie wordt wel een trainingskamp voor mij en vanaf de zomer begint iedereen terug van 0”, was hij strijdvaardig. “Deze goal had ik wel even nodig.”

Een goal die zorgde voor ploegmaats die zo mogelijk nog gelukkiger waren dan de goalgetter. “Dat denk ik niet”, lachte hij. “Ze waren wel heel blij. Alleen jammer dat onze kiné, Matti, er niet bij kon zijn. Ik wou graag met hem vieren en een knuffel geven. Hij weet dat deze goal voor hem is.” Winnen, blijdschap, dankbaarheid - wat een heerlijke lentedag was het vandaag. (RG)