3
  • Andrew Hjulsager 27'
  • Hugo Cuypers 75'
  • Tarik Tissoudali 82'

De Buffalo's hadden de eindzege in de Europe Play-offs en het Europees ticket al beet na de vierde speeldag, maar Vanhaezebrouck dacht nog niet aan uitbollen. De elf die tegen Cercle aan de wedstrijd begonnen, stonden ook in Westerlo aan de aftrap. Het openingskwartier was voor de Kemphanen en Nardi moest drie keer zijn kunnen tonen, tweemaal op pogingen van Matsuo en ook bij een uithaal van Dorgeles.

Gent leek beter in de wedstrijd te komen en kon ook al eens dreigen via een schot van Samoise, maar net toen sloeg Chadli toe. Hij nam een hoekschop meteen op de slof en plaatste de bal - al dan niet bedoeld - met een boog over Nardi in doel (1-0). Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten, want enkele minuten later was Hjulsager trefzeker met een laag schot in de linkerhoek (1-1).

Het derde kwartier baarde een muis en ook de tweede helft had enige tijd nodig om op gang te komen. Gent had wel het meeste balbezit en de controle, maar Westerlo gaf nagenoeg niets weg. Een kwartier voor tijd achtte Cuypers zijn moment gekomen. Met een versnelling en een dribbel kwam hij voor doel en hij trapte zijn 24ste competitiedoelpunt van het seizoen voorbij Gillekens (1-2).

Daarmee kwam hij nog wat steviger op kop in de topschuttersstand en tien minuten voor tijd wist hij ook nog de ingevallen Tissoudali te bedienen, die oog in oog met Gillekens de bal in de rechterhoek mikte (1-3). Zijn eerste doelpunt na de lange blessure, het deed hem en iedere Buffalo veel deugdx. Bij Westerlo was het beste eraf en Hauge en Odjidja waren nog dicht bij een doelpunt, maar daar stak Gillekens een stokje voor. Desalniettemin mochten de meegereisde Buffalosupporters andermaal vieren, want ook de derde uitwedstrijd in de Europe Play-offs werd winnend afgesloten.