Speeldag 14

FT

Sunday 12-11-2023 - 18:30

KAA Gent
1
  • Matisse Samoise 38'
RSC Anderlecht
1
  • Kasper Dolberg 45'
KAA Gent - RSC Anderlecht
"Ontgoocheling overheerst binnen de groep"

Hein Vanhaezebrouck

"Volledige controle en toch de punten delen"

Archie Brown

Archie Brown: "Volledige controle en toch de punten delen"

De speer op de Gentse linkerflank luistert naar de naam Archie Brown – zoveel diepgang maar net zoveel ontgoocheling na de match. “Natuurlijk, we spelen voetbal om te winnen en dat hadden we vandaag altijd moeten doen. Zoveel kansen dat we creëerden, terwijl zij amper kansen bijeen voetbalden: ontgoochelend”, aldus de Engelsman.

De ratio nam nadien de bovenhand. Die drie punten waren ons recht. Als dat echter niet lukt, moet je ervoor zorgen dat je de wedstrijd niet weggeeft en dat hebben we gedaan. De volledige controle hebben en toch de punten delen – het was vandaag een van die dagen.”

Brown zelf kon terugblikken op een puike match waarbij zeker voor rust zijn voeten magneten bleken te zijn, zoveel ballen gingen naar hem. “Dat was geen specifieke richtlijn, ik probeer gewoon altijd mijn ding te doen en impact te hebben. Ons team kan elke ploeg onder en boven ons verslaan. Dat vertrouwen zit wel goed”, eindigde hij met een positieve noot. (RG)

"97% van de match was voor ons"

Julien De Sart

Gent was baas tegen Anderlecht, regisseur van dienst was Julien De Sart. “We waren 97% van de match gewoon baas. Fysisch, technisch, tactisch: alles was op punt”, aldus de middenvelder. Het was nodig tegen het lage blok van Anderlecht – “We verwachten dat tegen ploegen van de tweede kolom, niet van Anderlecht”, zei coach Hein Vanhaezebrouck daar al over.

Alles liep op wieltjes ”tot aan die penalty die ze kregen – quasi hun enige offensieve actie vandaag. Onze dominantie hebben we echter niet vaak kunnen overzetten in veel kansen. De laatste pass ontbrak vaak”, was hij eerlijk. (RG)