Speeldag 14

FT

Sunday 12-11-2023 - 18:30

KAA Gent
1
  • Matisse Samoise 38'
RSC Anderlecht
1
  • Kasper Dolberg 45'
KAA Gent - RSC Anderlecht

Voor de topper tegen Anderlecht koos Vanhaezebrouck voor hetzelfde elftal dat op de voorgaande competitiespeeldagen vlot de maat nam van Charleroi en Standard. Roef nam dus plaats tussen de palen en voorin vormden Cuypers en Tissoudali het aanvallende duo. In de uitverkochte KAA Gent Arena vlogen de Buffalo's er meteen in. Anderlecht werd op eigen helft vastgezet, maar hield alles achterin wel goed dicht, waardoor het wachten was op doelrijpe kansen.

Na een kwartier werd Schmeichel voor het eerst op de proef gesteld, maar de schoten van De Sart en Samoise pakte hij alletwee klemvast. Gent bleef aandringen en eiste het leeuwendeel van het balbezit op, maar aanvankelijk kwam het niet veel verder dan een schot van Hong dat over vloog. Het was Samoise die de ban brak met een afgeweken afstandsschot dat in de linkerhoek verdween (1-0).

Anderlecht kreeg offensief nauwelijks iets bijeengevoetbald, maar vlak voor rust ging de bal zowaar op de stip na een lichte contact van Watanabe op Hazard. Dolberg liet die uitgelezen kans niet liggen en trapte de gelijkmaker in de linkerhoek binnen: al zat Roef er nog erg dicht bij (1-1). In het begin van de tweede helft leken de bezoekers de bakens te verzetten, maar Gent nam snel weer het overwicht. Samoise had de smaak te pakken na zijn doelpunt en probeerde het nogmaals vanop afstand, maar deze haalde Schmeichel zijn schot er nog uit.

Anderlecht metselde achterin alles vakkundig dicht en er was nauwelijks doorkomen aan. In het centrum zat alles dicht, waardoor het weinige gevaar van buiten de zestien kwam. Tissoudali trapte in de handen van Schmeichel en in de slotfase mikte Kums nog net naast. Op de tegenaanval kon enkel de ingevallen Vazquez even dreigen, maar op doel besluiten lukte hem niet. Gent kreeg de muur niet gesloopt en moest dus vrede nemen met een gelijkspel.