Speeldag 15

FT

Sunday 26-11-2023 - 13:30

KAA Gent
1
  • Julien De Sart 45'
Union SG
1
  • Cameron Puertas 55'
"We hadden meer uit de eerste 45 minuten moeten halen"

Hein Vanhaezebrouck

"De vele omschakelmomenten moesten we beter uitspelen"

Sven Kums

Na het bezoek van twee Brusselse ploegen was de oogst 2 punten – Sven Kums vond dat er meer in zat.  “Ik vond onze eerste helft net dezelfde als die tegen Anderlecht. Wij hebben toen Anderlecht achteruitgedrukt – ik weet niet of het een bewuste keuze was om een laag blok te zetten. Vandaag was dat weer het geval. Voor rust speelden we zeer agressief, met veel druk naar voor en veel kansen. Het was ons doel om de kloof kleiner te maken. De vele omschakelmomenten moesten we echter beter uitspelen.”

En of – Gent was baas en had de match toen kunnen afmaken. Na rust was de prestatie niet van hetzelfde niveau. “De tweede helft begonnen we nochtans redelijk goed”, aldus de kapitein. “Maar dan kwamen zij er beter door, viel onze druk wat weg en gingen we lager spelen. Was het vermoeidheid? Dat weet ik niet, maar ze hanteerden meer de lange bal, met Nilsson die de bal goed kon bijhouden zodat er aansluiting kon komen.”

Allemaal goed en wel, maar eigenlijk hadden op een gegeven moment 11 Buffalo’s tegen 10 Unionisten moeten spelen, nietwaar Sven Kums? “In mijn ogen altijd. In de eerste helft kreeg ik dan wel geel omdat ik iets zeg, maar de fase ervoor was gewoon handsbal. ‘Het is door de manier waarop je kwam’, zei de scheidsrechter. Maar ik stond naast hem en ben de kapitein: dan mag ik toch iets zeggen? Dan moet je voor het trappen van de bal zeker geel geven”, verwoordde hij wat 19.000 Gentenaars in de KAA Gent Arena dachten. (RG)

"De ontgoocheling overheerst dat we geen drie punten thuishouden"

Julien De Sart

Ook trouwe soldaat op het middenveld, Julien De Sart, had een flashback naar twee weken geleden. “Ik heb hetzelfde gevoel als na de wedstrijd tegen Anderlecht. De ontgoocheling overheerst dus dat we hier geen drie punten thuishouden. Zeker na zo’n eerste helft, waar we 2-3 keer moesten scoren. Jammer”

De mannen van Union vonden het hun moeilijkste eerste helft van het seizoen. “Ja oké, zeker voor een ploeg die normaal weinig weggeeft. Maar in de tweede helft herpakten ze zich goed na een paar tactische wijzigingen en werd het voor ons moeilijker. Amoura had wel altijd een tweede geel moeten krijgen – een belangrijke beslissing.”

Om met een positieve noot af te sluiten: wat een perfect getrapte penalty. “Ik ken Anthony (Moris, red.) al lang, van onze tijd samen bij Standard. Een goede keeper, óók op strafschoppen. Ik moest dus heel geconcentreerd zijn, die bal moest goed getrapt zijn”, legde de Luikenaar uit. (RG)