Speeldag 15

FT

Sunday 26-11-2023 - 13:30

KAA Gent
1
  • Julien De Sart 45'
Union SG
1
  • Cameron Puertas 55'

De Buffalo's kwamen niet ongeschonden uit de interlandbreak, want Hong keerde terug met een blessure en was niet inzetbaar in de topper tegen leider Union. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Gandelman. Ook Brown raakte niet tijdig speelklaar, waardoor Fofana aan de aftrap stond. Voorin koos Vanhaezebrouck voor het duo Tissoudali - Cuypers en Roef bleef tussen de palen staan.

Beide ploegen lieten er geen gras over groeien en vlogen er meteen vol in. Amoura nam dat wel iets te letterlijk en pakte een snelle gele kaart na gevaarlijk inkomen op Roef, een kaart met een donkergeel randje. Even later ontsnapte hij nog aan een tweede gele kaart na een fout op Torunarigha. De eerste bal tussen de palen kwam er na een vrije trap van Kums, maar de deviatie belandde in de handen van Moris. Nadat Tissoudali enig mooi Burgess in de wind zette, kon hij op doel af, maar zijn pass naar Cuypers werd nog afgeweken.

De bezoekers hadden het moeilijk met de hoge pressing die Gent ontwikkelde, maar de mogelijkheden die daaruit voortkwamen, werden niet optimaal uitgespeeld. Een lob van Tissoudali ging over en toen hij wat later wel scoorde, werd het afgekeurd wegens buitenspel. Kopkansen waren er voor Samoise en Amoura, maar beiden kopten hoog over. Toch ging de brilscore nog van het bord voor de pauze, want na een strafschopfout op Samoise trapte De Sart vanop elf meter de verdiende voorsprong in de linkerhoek (1-0).

Union kwam met hernieuwde krachten uit de kleedkamer en knokte zich terug in de wedstrijd. Roef bracht al snel redding op een deviatie, maar moest zich wat later toch gewonnen geven op een strak schot in de korte hoek van Puertas (1-1). De intensiteit bleef hoog, maar de uitgespeelde kansen waren niet evenredig. Cuypers kon wel eens uithalen, maar via een verdediger ging de bal nog naast. Aan de overzijde gingen Puertas en Rodriguez hun kans, maar ook zij konden de netten niet laten trillen.

Een kwartier voor tijd werd er opnieuw een strafschop gefloten voor Gent na contact met Tissoudali in de zestien, maar op aangeven van de VAR kwam scheidsrechter D'Hondt terug op zijn beslissing. In de slotfase kwamen de Buffalo's nog het dichtst bij de zege, maar een trap van Fofana strandde in de handen van Moris en een knap afstandsschot van Kums werd nog uit de linkerhoek gehaald. Het bleef dus bij een puntendeling.