• Aboubakary Koita 85', 90'
1
  • Pieter Gerkens 35'
STVV - KAA Gent

Op bezoek bij STVV moest Vanhaezebrouck een onuitgegeven elftal bijeen puzzelen. Naast de afwezigen door de Afrika en Asia Cup kon hij ook niet beschikken over Cuypers. Daardoor startte Depoitre voor het eerst sinds lang nog eens in de basis, met Yokota in steun. Samoise, tegen Westerlo geblesseerd vervangen, maakte plaats voor Fadiga en achterin kreeg Agbor opnieuw speelgelegenheid.

Het onuitgegeven Gentse elftal zette hoog druk op de Truiense verdediging, die daardoor moeilijk tot uitvoetballen kwamen. Gent van zijn kant ondervond ook moeilijkheden met de opbouw, wat tot een kansarm eerste half uur leidde. Een grote kans voor Delorge was lange tijd het voornaamste wapenfeit. Op het half uur werd de partij overhoop gegooid. Fujita sloeg met zijn hand in het gezicht van Brown en ging hem daarna ook nog opzichtig provoceren. Brown reageerde door hem weg te duwen, een dure reactie die hem rechtstreeks rood opleverde. Fujita daarentegen ontsnapte aan dezelfde straf, want Verboomen hield het voor hem bij geel.

STVV rook zijn kans en de Buffalo's ontsnapten toen Fujita de paal trof. Een minuutje later wist Yokota bij een snelle tegenaanval Gerkens te bedienden, die de bal prinsheerlijk over Coppens in de rechterbovenhoek plaatste (0-1). Gent ging ook met die voorsprong de kleedkamer in, al waren Fujita en Bocat op slag van rust nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar hun vizier stond niet op scherp.

Met een mannetje minder wisten de Buffalo's dat ze nog voor een erg zware tweede helft stonden. De hoop om de voorsprong vast te houden, werd drie minuten na rust echter al doorprikt toen Zahiroleslam een rebound binnen tikte (1-1). Ondanks de numerieke minderheid had Gent toch een reactie in huis. Fadiga kwam schuin voor doel, maar zag zijn schot nog afwijken op Smets, die de bal met de arm leek te raken, maar Verboomen en de VAR zagen er geen strafschop in. Even later wist de bedrijvige Yokota Depoitre te vinden voor doel, maar Coppens greep nog gevat in.

De thuisploeg slaagde er steeds beter in om de overtalsituatie uit te buiten en de Gentse defensie kwam zwaar onder druk te staan. Halfweg de tweede helft stond Zahiroleslam opnieuw op de juiste plek om een voorzet van Bocat binnen te tikken (2-1). STVV voelde de buit binnen handbereik en liet niet meer los. Koita, net terug van de Afrika Cup, mocht invallen en hij besliste de wedstrijd helemaal. Met een rake trap in de rechterhoek nam hij de laatste Gentse hoop weg (3-1) en in de slotminuut legde hij met een stevige knal onder de lat de eindstand vast (4-1).