Speeldag 25

FT

Sunday 11-02-2024 - 19:15

KAA Gent
1
  • Laurent Depoitre 52'
Cercle Brugge
2
  • Kévin Denkey 4', 67'
KAA Gent - Cercle Brugge
"We zitten in een moeilijke situatie"

Hein Vanhaezebrouck

"Helaas maakten we de kansen niet af"

Pieter Gerkens

Eerst de positieve zaken van vanavond: 20 schoten, waarvan de helft op doel, en 70% balbezit – de statistieken waren top. Maar… op het einde won Cercle. Pieter Gerkens baalde als een stekker. “Het was een must-winmatch voor ons”, wond de Limburger er geen doekjes om. “Die hebben we ook zo aangevat, ondanks dat vroege tegendoelpunt. We brachten zeer goed voetbal in de eerste helft en creëerden enorm veel kansen. Helaas maakten we ze niet af.”

Dat cijfertje op het scorebord is uiteindelijk het enige dat telt – efficiëntie. “Dat was het probleem doorheen heel de wedstrijd, waardoor we er nooit echt over konden gaan. Dat was ons grootste gemis vandaag. Een bal moet tegen de netten vliegen en dat is vandaag maar één keer gelukt: te weinig. De 1-2 was een mentale domper. We hadden de match voor 99% onder controle, maar gaven het weg op twee stilstaande fases. De enige manier waarop zij met 10 nog gevaarlijk konden zijn – dat zou niet mogen. Dat is kinderlijk dom gewoon.”

De rug rechten is voor de zoveelste keer de boodschap. Eenvoudiger gezegd dan gedaan erkent de middenvelder. “Elke verlieswedstrijd neem je een beetje mee. We moeten als groep zo snel mogelijk de knop kunnen omdraaien. Deze week hebben we keihard gewerkt en getoond op het veld dat het goed ging, maar toch verloren we die match. Een klein drama is dat, deze gaat dus iets langer in de hoofden blijven rondspoken.” Maar “tot nu toe zijn we elke keer in geslaagd om terug op te staan.” (RG)

"Die goal betekent niets als je uiteindelijk verliest"

Laurent Depoitre

Laurent Depoitre scoorde voor het eerst in een dik jaar nog eens een goal – ook al had hij het zelf amper door. Door de goals van ene Kevin Denkey was er echter geen euforie te bekennen. “Je mag spreken van een hold-up van Cercle. Ze creëerden amper kansen, maar scoorden toch twee keer op stilstaande fase. Hun enige ballen binnen het kader. Zeer frustrerend”, aldus de spits.

De Buffalo’s lieten het echter niet aan hun hart komen of zo leek het toch. “We hebben gepusht en oplossingen gezocht. De kansen waren er, maar de bal ging er niet in. Zij waren daarentegen heel efficiënt. We doen in de strijd om een Play-Off 1 ticket geen geweldige zaak. Vanavond zullen we niet als een roos slapen alleszins.” De 35-jarige doelpuntenmaker was er zichtbaar van aangedaan.

Zijn doelpunt kon het leed ook niet wegnemen. “Die goal betekent niets als je thuis de wedstrijd uiteindelijk op die manier verliest. Hopelijk gaat het volgende week beter. Nu ben ik alleszins erg gefrustreerd”, herhaalde de man uit Doornik een paar keer. “Nieuwe spelers, veel geblesseerden, spelers zonder ritme, een andere manier van spelen: het is wat te veel van alles en er is meer tijd nodig. Maar goed, we gaan nog vol voor Play-off 1. Te beginnen met onze volgende match.” (RG)