Speeldag 25

FT

Sunday 11-02-2024 - 19:15

KAA Gent
1
  • Laurent Depoitre 52'
Cercle Brugge
2
  • Kévin Denkey 4', 67'
KAA Gent - Cercle Brugge

Gent stond tegen Cercle voor een belangrijk duel in de strijd voor de Play-Off 1 plaatsen. Hong was terug van de Asian Cup en nam meteen zijn plek in de basis in. Vanhaezebrouck moest het wel stellen zonder de geschorste Brown, de geblesseerde Kums en Yokota, terwijl Sonko moest afhaken door ziekte. Fadiga stond aan de aftrap, net als Gerkens. Voorin werd Tissoudali gekoppeld aan Depoitre.

De Buffalo's lieten er geen gras over groeien en doken al in de openingsminuten op aan het Cercle-doel. Depoitre en Gerkens mikten echter op Warleson. De eerste tegenprik van Cercle was meteen raak, Denkey verlengde een kopbal in doel (0-1). De bezoekers werden onder druk gezet, maar Depoitre liet een kansrijke positie onbenut en Fadiga mikte op aangeven van Tissoudali nog jammerlijk naast. De Sart nam Warleson tweemaal onder vuur, maar hij maakte beide pogingen onschadelijk. De gelijkmaker hing in de lucht, maar wilde niet vallen. Tissoudali was er dichtbij, maar besloot oog in oog met Warleson nog voorlangs. Ook een grote kopkans van Gerkens werd nog naast getikt door Warleson.

De zoektocht naar de gelijkmaker ging verder na rust en leverde nu wel resultaat op. Fadiga zwiepte een voorzet voor doel en Depoitre liep de bal binnen (1-1). De Sart schoot een vrije trap in de handen van Warleson en Tissoudali schoot over. Cercle raakte nauwelijks van de eigen helft, maar toen ze toch eens in de Gentse zestien opdoken, gebeurde het onwaarschijnlijke. Met een tikje opzij werd Denkey schuin voor doel gezet en hij schoot genadeloos raak (1-2). Een mokerslag voor de Buffalo's, die ineens nog moesten knokken om een punt uit de brand te slepen.

Cercle verdedigde zijn voorsprong met man en macht en bij de Buffalo's ontbrak de precisie in de zone van de waarheid om nog aan uitgespeelde kansen te geraken. Een schot van De Sart werd nog gepakt door Warleson en Samoise knalde de laatste mogelijkheid over. Zo draaide het uit op een anticlimax voor de Buffalo's, die Cercle langszij zagen komen in het klassement.