Speeldag 6

FT

Sunday 03-09-2023 - 13:30

KAA Gent
2
  • Hyunseok Hong 25', 49'
Club Brugge
1
  • Hans Vanaken 43'
KAA Gent - Club Brugge
"Een vol huis, dat deed deugd en dat zag je ook aan het team"

Hein Vanhaezebrouck

"Sensational"

Archie Brown

Archie Brown – de nieuwe rots in de branding op links – had slechts 1 woord nodig om deze prachtige namiddag te omschrijven: “Sensational”. Een big smile volgde. “Hiervoor spelen we voetbal en werken we hard. Deze overwinning doet nog meer deugd dan anders omdat het Derby Day is. 3 punten, leuke positie in het klassement… We zullen genieten van deze interlandbreak.” Blijdschap alom.

Een dankwoordje verdiende Hyunseok Hong, a.k.a. Hongi, die met twee heerlijke treffers de Gentse doelpunten voor zijn rekening nam. “He’s my guy. Een geweldige speler, met veel energie en die voorop in de strijd gaat. Als je hem leert kennen, ontdek je ook nog zijn mooie persoonlijkheid.”

Ook het publiek kreeg een staande ovatie. “A full house, zalig. Dat maakt het zó veel leuker om te spelen en om die 5% extra te geven. Als je 20.000 schreeuwende fans de ploeg hoort vooruitstuwen, dan herrijs je uit de dood en sta je op. Fantastisch, hopelijk is het altijd zo.”

En zo won Gent de Slag om Vlaanderen – het kostte uiteindelijk bloed, zweet en tranen. “We vochten er hard voor. Heel de eerste helft hebben we gedomineerd en dan kwamen zij daar hun gelijkmaker in ons gezicht wrijven. Dan smaken zo’n drie punten nog zoeter.” Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op de tonen van 'Arrivederci Hans’. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje. (RG)

"Hartstikke blij"

Tarik Tissoudali

Tarik Tissoudali was een hardwerkend radertje in een totaalprestatie. “Tegen Club Brugge kan je geen half werk leveren en moet je er vol voor gaan. Zowel verdedigend als aanvallend hebben we dat als team gedaan. De kansen kwamen dan vanzelf”, glunderde de Marokkaanse Nederlander. “Ook fysiek hebben we getoond dat we er na een Europees tripje er staan.”

Starten in een uitverkocht stadion tegen Club Brugge én een assist geven, onze Tarik was gelukkig. “Harstikke blij. Kijk, ik ben nog niet om mijn beste niveau. Al vrij vroeg, in de 47ste minuut, kreeg ik voor de eerste keer krampen. De intensiteit lag hoog.” Geduld is de boodschap. “Er zijn 7 à 8 maand nodig om terug de oude te worden, ik zal niets overhaasten.” Zijn assist verried zijn onvervalste klasse. “De aanname kon wel beter. De schaarbeweging… Ook Hong had die niet verwacht”, lachte de spits. “Zo’n assist geven geeft meer vertrouwen.”

Tot slot was hij de volgende in de rij om om pluimen op de hoed van Hongi te steken. “Hij is een belangrijke, intelligente speler. Echt fijn om mee samen te voetballen, met ook van die straatvoetbalachtige balletjes die hij geeft. Hij kan het spelletje goed lezen. Zeer jammer dus dat we hem moeten missen (voor de Asian Games, red.), maar we hebben een brede kern die zijn gemis kan opvangen. Zelf ben ik te aanvallend ingesteld om op de 10 te spelen”, lachte hij. De stemming is hier opperbest. (RG)