Speeldag 6

FT

Sunday 03-09-2023 - 13:30

KAA Gent
2
  • Hyunseok Hong 25', 49'
Club Brugge
1
  • Hans Vanaken 43'
KAA Gent - Club Brugge

De Gentse Arena was helemaal volgelopen voor de topper tegen Club Brugge. Een interessant duel, want beide ploegen waren uitstekend aan het seizoen begonnen met 10 op 12 in de competitie en kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League. Voorin koppelde Vanhaezebrouck Cuypers deze keer met Tissoudali, waardoor Orban op de bank begon. Fortuna werd achterin geposteerd en Samoise raakte niet tijdig speelklaar, waardoor Hjulsager de rechterflank voor zijn rekening nam.

De Buffalo's hadden er duidelijk zin in en zaten er kort op. Dat leverde al bijna meteen een schietkans op voor Cuypers, maar die wordt nog afgeblokt. Daarna was het een tijdje wachten op echte kansen, maar rond minuut 20 barstte het los. Cuypers miste tweemaal net het doelkader, Nardi moest een schot van Thiago keren. Toen een voorzet van Cuypers onvoldoende werd weggewerkt, zat Hong er vliegensvlug tussen om hoog binnen trappen (1-0).

De Bruggelingen vonden niet meteen een antwoord, maar kregen toch tweemaal een voorzet tot bij Vanaken. Bij de tweede was het raak, overhoeks verdween de gelijkmaker in doel (1-1). Op slag van rust kreeg Gent bijna alsnog waar het recht op had, maar Mignolet redde knap op een schot van Tissoudali, Cuypers kopte vervolgens op de lat en tot slot vloog de volley van De Sart over doel.

Ook na rust leek Gent het laken naar zich toe te trekken, al was de eerste kans wel voor Vetlesen, maar Nardi pakte klemvast. Even later speelde Tissoudali goed door naar Hong, die met een rake trap in de rechterhoek zijn tweede van de namiddag scoorde (2-1). De bezoekers konden daar lange tijd weinig tegenover zetten en een kwartier voor tijd besliste Fadiga bijna de partij, maar Mignolet kon zijn schot nog pareren.

Brugge overleefde en plots leek de wedstrijd te kantelen. Zinckernagel en Jutgla schoten op doel, Nardi hield telkens de voorsprong op het bord. Het Brugse slotoffensief kreeg een extra duwtje toen Fadiga naar de kant moest met zijn tweede gele kaart. Met tien man werd het nog warm voor het Gentse doel, maar Nardi had zijn knapste redding nog opgespaard om Zinckernagel van de gelijkmaker te houden. Bij het laatste fluitsignaal onplofte het stadion, de Slag om Vlaanderen werd andermaal gewonnen door de Buffalo's, die dankzij die zege ook terug aan kop van het klassement kwamen.