Speeldag 24

NST

Sunday 29-01-2017 - 14:30

KAA Gent
2
  • Yuya Kubo 53'
  • Kalifa Coulibaly 94'
Club Brugge
0

Michel Preud'homme / Hein Vanhaezebrouck

"Als zegevierders van het veld stappen zorgt voor een erg leuk gevoel"

Nana Asare

Nana Asare glunderde na de deugddoende overwinning tegen de West-Vlaamse buren. “Iedereen in en rond Gent weet hoe belangrijk die match is. Als zegevierders van het veld stappen, zorgt dan ook voor een erg leuk gevoel.” De gloednieuwe Japanse aanwinst Yuya Kubo scoorde uit vrije trap de belangrijke 1-0 en daar had onze kapitein achter de schermen een aandeel in: “Door de afwezigheid van Mili voelden Simon, Kalu en Kubo zich goed om hun verantwoordelijkheid te nemen. Als kapitein moest ik de knoop doorhakken. Mijn buikgevoel wees Kubo aan en vervolgens krulde hij de bal mooi binnen. Tot slot had onze Ghanese aanvoerder nog iets te zeggen over de Afrika Cup: “Ik zet mijn geld in op Ghana”, lachte hij. Hoe kan het ook anders. (RG)

"We are the boss here"

Renato Neto

"Mijn motivatie groeit alleen maar als ik mijn naam hoor roepen uit 19000 kelen"

Samuel Kalu

Samuel Kalu is sterk begonnen bij KAA Gent. Ook in zijn allereerste Slag om Vlaanderen zette hij een prestatie neer om fier op te zijn. “Ik weet hoe belangrijk deze topper is voor onze fans. Wij spelen voor hen en het is dan ook normaal dat we ons dubbel plooien om hen de overwinning te schenken.” Die supporters sloten Kalu direct in de armen. Het scanderen van zijn naam laat onze jonge vleugelspeler niet onberoerd. “Mijn motivatie groeit alleen maar als ik mijn naam hoor roepen uit 19.000 kelen. Een dikke merci voor hun steun.” Het beste hebben we van Nigeriaanse dribbelaar nog niet gezien: “Ik zit nog niet aan mijn top, mijn progressiemarge is nog groot. Dat belooft. (RG)

"Vertrouwen putten uit deze overwinning en doorgaan op ons elan, we zijn er nog niet"

Kalifa Coulibaly

Een tevreden maar – naar eigen zeggen – uitgeputte Kalifa Coulibaly kwam de Gentse perszaal binnen. Sinds vrijdag terug van de Afrika Cup maar hij speelde nu al een volledige wedstrijd. Een goede keuze van coach Vanhaezebrouck, zo bleek. De boomlange spits zorgde voor de Gentse verlossing, meteen goed voor zijn 6de competitiedoelpunt.

“Wat een opluchting!” glimlachte Coulibaly. “Het was een belangrijke wedstrijd waar we ons allemaal goed op voorbereid hebben. De 3 punten waren absoluut nodig dus gelukkig zijn we in ons opzet geslaagd.”

“Of ik verrast was dat ik mocht spelen? Ik kan er weinig over zeggen. De coach beslist welke jongens er spelen. Ik doe gewoon wat er van me gevraagd wordt. Maar natuurlijk geeft dit vertrouwen. De club had me gebeld om te vragen of ik zo snel mogelijk kon terugkomen van de Afrika Cup. En dan doet het deugd om te scoren.”

“We mogen zeker niet vergeten dat alles draait om de ploeg. Iedereen was gemotiveerd en we weten ook wat het betekent voor onze supporters. Nu is het belangrijk dat we vertrouwen putten uit deze overwinning en doorgaan op ons elan. We zijn er nog niet.”

"We are back, we just need to keep the focus and I think this is our year."

Anderson Esiti

"De coach zorgde dat de nieuwe jongens goed in ons systeem pasten"

Stefan Mitrovic

Met deze overwinning blijven de Buffalo’s in de running voor Play-Off 1. Een heel belangrijke, zo wist ook Stefan Mitrovic: “Vandaag wilden we aan iedereen tonen dat winnen een must was. Zeker omdat we de laatste 5 onderlinge confrontaties niet konden winnen. Hierin zijn we geslaagd dankzij onze vechtlust, iets waar ik erg trots op ben. Het klopt dat er wel wat druk was, mede doordat het tegen Club Brugge was, maar vooral door de strijd om die plaats in de top 6. Now we are back on track.”

Er stonden 5 nieuwe namen in de ploeg. Voor ‘Mitro’ toch even aanpassen:
“Het was niet zo evident omdat je de jongens pas kent. Voor onze tegenstander is dat net het tegenovergestelde, zij kennen elkaar al veel langer. Dus het was niet gemakkelijk om ons op en top voor te bereiden maar dankzij de coach is dit aardig gelukt. Hij zorgde dat de nieuwe jongens goed in ons systeem pasten. Of die versterking noodzakelijk was? Volgens mij wel. Zeker na de wedstrijd tegen Sporting Lokeren. Maar ik ben er zeker van dat ze ons vooruit kunnen helpen.”