Jupiler Pro League - Speeldag 25

Zondag 10-02-2019 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 2 R Excel Mouscron R Excel Mouscron

Bernd Storck / Jess Thorup

"Uit deze wedstrijd lessen trekken en de komende proberen winnen"

Vadis Odjidja

Een gouden zaak kon Gent doen, maar helaas: “In de eerste helft waren we gewoon niet scherp genoeg en toonden we minder engagement dan Mouscron. Wat Anderlecht deed, deed er zelfs niet toe - we wilden gewoon verder gaan ons elan”, opende Vadis Odjida.

Na de koffiepauze leek er stilaan een reanimatie te komen. “Er waren genoeg kansen om de match zelfs nog te winnen. Van onderschatting was er nochtans geen sprake, we waren gewaarschuwd.”

En zo werd de strijd om dat felbegeerd Play-Off 1-ticket nog spannender. “Daarom zijn we nu zo ontgoocheld. Maar goed, uit deze match moeten we nu gewoon lessen trekken en de komende proberen winnen. We moeten focussen op onszelf.” (RG)

"Jammerlijk puntenverlies is dit"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski was teleurgesteld na afloop van de match: “Jammerlijk puntenverlies is dit, want het was een belangrijke wedstrijd”, begon onze nummer 1.“Het was het moment om te winnen, door het puntenverlies van de andere ploegen boven ons. Maar we waren niet op de afspraak, vanaf de eerste minuut. Al hebben we nog altijd het lot in eigen handen.”

“In de eerste helft liep het niet altijd even vlot. De tweede helft vond ik iets beter. Al zijn we pas na de 1-2 beginnen voetballen. Of er onderschatting was? Zeker niet, want we waren vooraf gewaarschuwd. De vorm en de bijhorende prestaties van Mouscron waren geen toeval. Aan de rust kon het zelfs al meer dan 0-1 geweest zijn. Maar thuis hadden we beter moeten doen dan dit. We probeerden te voetballen en kansen te creëren en daardoor gaven we te veel ruimte weg.”

Tot slot kwam Kaminski even terug op de fout van Benson: “Dat leek me zuiver natrappen op Brecht (Dejaegere). Als hij daar rood geeft kan dat beslissend zijn. Maar we mogen ons daar niet achter wegsteken. Het is nog altijd aan ons om de klus te klaren en dat hebben we jammer genoeg niet gedaan.” (TS)

Alexander Sørloth