R Excel Mouscron
2
  • Taiwo Awoniyi 43'
  • Sidney Friede 51'

Met Gent en Mouscron stonden de twee ploegen tegenover elkaar die het best aan 2019 begonnen. Jess Thorup miste Esiti en Yaremchuk, die beiden een schorsingsdag uitzaten. Daardoor kwamen Verstraete en Bezus in de ploeg. CHakvetadze was nog niet fit en ontbrak op het scheidsrechtersblad. Bij Mouscron stonden met Noë Dussenne, Taiwo Awoniyi en Mbaye Leye maar liefst drie ex-Buffalo's tussen de lijnen.

De bezoekers begonnen complexloos aan de wedstrijd en in de eerste twee minuten was er al meteen dreiging van Awoniyi en Leye. Vooral die laatste was gevaarlijk met een deviatie die maar net over ging. Gent was wakker geschud en reageerde via een knappe rush en dito schot van Odjidja, maar Butez kon de bal nog in hoekschop duwen. Benson zorgde vanop zijn flank regelmatig voor gevaar en pakte ook uit met een strak schot, dat Kaminski nog net uit de rechterhoek dook.

Op het half uur testte Friede de vuisten van Kaminski met een harde knal, maar Gent kreeg meer controle over de partij. Dat resulteerde in goeie pogingen van David en Dompé, maar Butez haalde beide schoten uit de rechterhoek. Een kopbal van Sorloth stierf eveneens in de grijpgrage handen van de beloftevolle doelman. Een scoreloze ruststand leek in zicht, tot Awoniyi vlak voor rust een gemeten voorzet van dichtbij binnen kopte (0-1). Butez voorkwam nog een snelle gelijkmaker door een vrije trap van Dompé vanonder de lat te halen.

Veel werk aan de winkel dus voor de Buffalo's na rust, maar het zag er al snel erg somber uit toen Friede een afgeweken voorzet van dichtbij makkelijk kon binnen trappen (0-2). Gent zette nu alles op alles om de wedstrijd alsnog te keren, maar Bezus knalde naast en kopte wat later in de handen van Butez. Toen Godeau David aantrapte in de zestien ging de bal op de stip en Bronn bracht het vuur terug in de Ghelamco Arena met een perfecte elfmeter in de linkerhoek (1-2).

De Buffalo's duwden door en de bezoekers kregen het moeilijk. Toen Benson van de bal werd gezet, reageerde hij door Dejaegere langs achter onderuit te trappen. Tot ieders verbazing trok scheidsrechter Smet slechts geel en ook de VAR reageerde niet. David was dicht bij de gelijkmaker toen hij door de buitenspelval glipte, maar hij zag Kvilitaia niet en trapte op Butez.

Mouscron eindigde de wedstrijd alsnog met tien man toen Bakic tegen zijn tweede gele kaart aanliep. In de slotminuten kraakten de bezoekers nog bijna, maar ze mochten een kaarsje branden toen een kopbal van Sorloth in minuut 94 op de lat uiteenspatte. Duur puntenverlies dus voor de Buffalo's, die de kans lieten liggen om zich steviger in de top-zes te nestelen.